Se galleri: Slut med skolen - så skal der festes

Onsdag blev der festet igennem i anlægget i Skive. Folkeskoleeleverne havde nemlig sidste skoledag

Udgivet:25. maj 2022, 17.00

Læsetid:1 minut

1 af 13 Foto: Steen Don
Turit Skovborg
| ts@skivefolkeblad.dk

UNGDOMSLIV Tyrolere, heppekorspiger, matroser, soldater og sheiker. Det var et blandet godtfolk, der onsdag eftermiddag mødtes i anlægget i Skive, hvor der var lagt op til en fælles afslutning for folkeskolernes afgangsklasser med både udklædte og mere almindeligt klædte unge.

Det er elevernes egen fest - eller fester skulle man måske hellere kalde det, for der er nærmest gang i flere fester på én gang på den skrånende plæne og den tilhørende scene og springvandet.

Lyden fra forskellige soundbokse - de store bærbare højttalere - blander sig med hinanden mellem trækronerne, og giver et sælsomt miks af rytmer og toner, der ikke altid passer lige godt sammen. Men det hindrer ikke de unge i at svinge prøvende med hofterne eller synge med på den nærmeste sang.

Opdelt i grupper foregår festen siddende og stående på græsset. En gruppe unge har kapret scenen til alle deres tasker og tøj, og fra toppen af scenen buldrer den ene af højttalerne løs.

Læs også
<span>Opfordring til alkoholfri fejring:</span> Elevernes fest i anlægget ønskes gentænkt efter corona <span>Opfordring til alkoholfri fejring:</span> Elevernes fest i anlægget ønskes gentænkt efter corona
Læs også:
Opfordring til alkoholfri fejring: Elevernes fest i anlægget ønskes gentænkt efter corona

Et par steder vidner græsset i anlægget om, hvad der bliver drukket på den halvskyede eftermiddag. En Breezer-flaske, en guldøl på dåse, men også en Pepsi Max er mellem det tomme emballage. En ung fyr med solbriller kommer ind i anlægget med en halv liter cola i den ene hånd og en fyldt vodkaflaske i den anden. Der er fest forude.

Alligevel er stemningen behersket, et par stykker ser lidt trætte ud efter en dag, som begyndte tidligere end de fleste. Og de voksne fra SSP-samarbejdet kan fint læne sig tilbage og nyde solen og den gode stemning mellem afgangseleverne.

Læs også
Elever vil demonstrere for at støtte udviste Sofia på sidste skoledag Elever vil demonstrere for at støtte udviste Sofia på sidste skoledag
Læs også:
Elever vil demonstrere for at støtte udviste Sofia på sidste skoledag

Indlæser debat