Venner-stjerne er gået bort efter kræftforløb

James Michael Tyler, der spillede Gunther i tv-serien "Friends", er sovet ind i sit hjem i Los Angeles.

25. oktober 2021, 01.44

Den amerikanske skuespiller James Michael Tyler, der var bedst kendt for rollen som Gunther i tv-serien "Venner", er død i en alder af 59 år. (Arkivfoto).

LOS ANGELES Den amerikanske skuespiller James Michael Tyler, der var verdenskendt for sin rolle som karakteren Gunther i tv-serien "Friends", er søndag død i en alder af 59 år.

Skuespilleren sov stille ind i sit hjem i Los Angeles søndag morgen.

Det bekræfter en talsmand for den nu afdøde skuespiller over for det amerikanske medie TMZ.

Han havde i længere tid kæmpet med prostatakræft.

I "Friends", der på dansk hedder "Venner", spillede han baristaen Gunther, der arbejdede på den fiktive café Central Perk, hvor de seks hovedkarakterer meget ofte hænger ud i serien.

- Verden kendte ham som Gunther (den syvende "ven") fra hitserien "Friends", men Michaels kære kendte ham som en skuespiller, musiker, en fortaler for at få mere opmærksomhed på kræft og kærlig mand, udtaler familien ifølge TMZ.

- Michael elskede musik, at heppe på sine Clemson Tigers og endte ofte på sjove og spontane eventyr. Hvis du mødte ham bare én gang, havde du fået en ven for livet.

Venner-stjernen fortalte tidligere på året på amerikansk morgen-tv i programmet "Today", at han havde fremskreden prostatakræft.

Han blev diagnosticeret med sygdommen i september 2018.

- Jeg blev diagnosticeret med fremskreden prostatakræft, hvilket havde spredt sig til mine knogler, sagde James Michael Tyler til "Today".

- Jeg har kæmpet med denne diagnose i næsten tre år.

Han fortalte også, at det var i stadie fire - og i et sent stadie.

Afsløringen kom, kort tid efter at han havde været med på videolink under hitseriens genforeningsafsnit, "Friends: The Reunion", der landede på streamingtjenesten HBO Nordic i slutningen af maj.

Ud over "Venner" har Tyler også optrådt i serier som "Scrubs", "Modern Music" og "Sabrina the Teenage Witch".

James Michael Tyler efterlader sig sin kone Jennifer Carno.

/ritzau/