Til fest på slottet: Støjberg fejrer friheden med sine fans

Flere end 1000 mennesker havde meldt sig til den tidligere Venstre-politikers fest i Hadsund

Udgivet:26. maj 2022, 16.20

Læsetid:2 minutter

1 af 25 Inger Støjberg markerer afslutningen på de 60 dages ubetinget fængsel med en fest på Visborggaard Slot uden for Hadsund torsdag den 26. maj 2022. Den tidligere minister blev dømt for overtrædelse af ministeransvarsloven i den såkaldte barnebrudssag og har afsonet på sin bopæl med fodlænke. På Facebook skriver Inger Støjberg at alle er velkomne til kaffe, kage og fadøl som tak for støtte og opbakning.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Turit Skovborg
| ts@skivefolkeblad.dk

POLITIK Den tidligere Salling-bo og Venstre-politiker Inger Støjberg havde nok haft lidt hjælp til at bage al den kage, der skulle stille den søde sult hos hendes flere end 1000 gæster, da hun torsdag eftermiddag holdt takkefest.

Oprindeligt skulle det være en havefest hjemme hos hende selv i Hadsund. Men tilmeldingerne væltede ind, og hun besluttede at flytte til en lidt større have i byen, indtil hun til sidst bestemte sig for, at slotsgården på Visborggaard Slot måtte være det helt rigtige sted til fejringen.

Udover at takke sine trofaste støtter havde hun også andet at fejre. I sidste uge kunne hun efter 60 dage smide den fodlænke, der var den straf, hun i december fik i en rigsretssag, der handlede om en ulovlig adskillelse af asylpar tilbage i 2016. Den sag kostede hende ikke kun en ubetinget fængselsstraf, men også hendes plads i Folketinget i den indeværende valgperiode.

Inger Støjberg forlod allerede inden retssagen Venstre, og der er siden hendes exit fra partiet sidste år i februar blevet spekuleret meget i, hvilken politisk vej hun vil gå i fremtiden. At hun stadig vil politik, er ingen i tvivl om, for hun har fortsat blandet sig i den offentlige debat. Hun lægger heller ikke selv skjul på, at hun stadig er politiker, og senest har hun og Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl meldt ud, at de i de kommende dage vil køre rundt og agitere for, at vælgerne 1. juni skal sige nej til at fjerne det europæiske forsvarsforbehold.

Det nye makkerskab er dog ikke ensbetydende med, at det også er i Dansk Folkeparti, hun i fremtiden vil slå sine folder.

- Det her handler om folkeafstemningen. Og så må vi se, hvad der kommer til at ske efter det. Men der er ingen tvivl om, at jeg ikke har mistet lysten til dansk politik. Det kan jeg mærke, og det har jeg også haft god tid til at tænke over, siger Inger Støjberg til Radio4’s politiske magasin Mandat.

Men endnu har hun altså ikke løftet sløret for, hvor man skal sætte krydset ved næste valg, hvis man vil have Inger Støjberg tilbage i Folketinget.