Flagallé gennem Glyngøre: Festlig velkomst er nu på plads til den lokale cykelhelt

Når Jonas Vingegaard sammen med sin familie vender hjem til Glyngøre på fredag, er der forberedt en værdig hyldest til ham

21. juli 2021, 13.23

Jonas Vingegaard med kæresten Trine Marie Hansen og datteren Frida. Tour de France 2021 21. og sidste etape med mål i Paris på Champs-Élysées med en samlet 2.plads til Jonas Vingegaard. Søndag 18.juli 2021

CYKELTOUR Inden Jonas Vingegaard efter to og en halv måneds fravær fra hjemmet i Glyngøre igen kan slænge sig i sofaen sammen med familien, går turen til Glyngøre Bypark. Her venter formentlig masser af lokale mennesker på at møde den lokale cykelhelt.

For et halvt år siden var Glyngøre-boerne nok bevidste om, at byen havde sin egen professionelle cykelrytter, der skulle debutere i årets Tour de France. Men i de seneste uger er der blevet fulgt intenst med, når Jonas Vingegaard trådte i pedalerne, for han lå med forrest i feltet. I søndags kunne han så træde op på podiet med en andenplads i årets tour.

Det var Glyngøre-boerne begyndt at øjne, og sognepræst Susan Aaen var ikke sen til at tage initiativ til, at Jonas Vingegaard skulle fejres, når han vendte hjem til sin landsby igen. Hun tog familien i ed på, at den var med på noget festivitas, og siden har en gruppe folk i byen arbejdet på at lave et arrangement.

Nu ligger der et program klart, og der er lagt op til en folkefest.

Arrangørerne lover, at der er blevet købt rigeligt med flag ind til, at deltagerne kan få et flag i hånden at vifte med, når de står og tager imod ham på vejen ind mod Glyngøre. Så mange som muligt bliver opfordret til i dagens anledning at have cyklen ved hånden. Når familien Vingegaard/Hansen er kørt igennem en flagallé ned gennem byen, kommer dagens hovedpersoner ned til Glyngøre Bypark, hvor festlighederne skal foregå. Her vil Morsø Garden og Glyngøre Marineforening sammen med alle borgerne tage imod byens cykelhelt, og der vil være tale og gaveoverrækkelse.

Ved hjælp af sponsorer er det lykkedes at have et traktement klar til alle, der deltager i begivenheden.

Starttidspunktet er sat til klokken 16.30, men kan ændre sig lidt afhængigt af trafikken fra Frankrig til Glyngøre.

I Skive Kommune arbejder man på en officiel fejring af Jonas Vingegaard. Det bliver muligvis på lørdag.