Retten har talt: 40-årig sallingbo dømt for drabsforsøg

Dommen er faldet i sag om drabsforsøg fra Glyngøre

Udgivet:24. november 2022, 12.18

Læsetid:1 minut

Peter Andersen
Digital redaktør| pean@skivefolkeblad.dk

DOM En 40-årig glyngørebo skal anbringes på en psykiatrisk afdeling uden tidsbegrænsning.

Det slog Retten i Viborg i dag fast, da manden blev dømt for vold og forsøg på manddrab, skriver Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Natten til onsdag den 9. februar 2022 blev en 35-årig mand fra Salling flere gange stukket og snittet i halsen med en køkkenkniv, så han var i livsfare. Få timer senere anholdt Midt- og Vestjyllands Politi den formodede gerningsmand. I dag, torsdag den 24. november 2022, blev manden, der er 40 år og fra Salling, så dømt for drabsforsøg.

Ud over drabsforsøget fandt Retten i Viborg manden skyldig i fem andre forhold, herunder vold, trusler og blufærdighedskrænkelse. Forhold, der alle er begået i januar-februar 2022.

Læs også
<span>Anklager går efter anbringelsesdom:</span> Sag om drabsforsøg begynder mandag <span>Anklager går efter anbringelsesdom:</span> Sag om drabsforsøg begynder mandag
Læs også:
Anklager går efter anbringelsesdom: Sag om drabsforsøg begynder mandag

Retten dømte den 40-årige mand til anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden længstetid.

- Jeg er tilfreds med, at retten har været enig med anklagemyndigheden i, at der var tale om drabsforsøg, ligesom jeg er tilfreds med, at retten fulgte anklagemyndighedens påstand om anbringelse på psykiatrisk afdeling uden at fastsætte en længstetid for den dømtes foranstaltning. siger specialanklager Pia Koudahl, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi, i pressemeddelelsen.

Den dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til ankespørgsmålet. Han har siden den 9. februar 2022 siddet varetægtsfængslet på en psykiatrisk afdeling.

Læs også
<span>40-årig på anklagebænken:</span> Uhyggelige detaljer om drabsforsøg kom frem i retten <span>40-årig på anklagebænken:</span> Uhyggelige detaljer om drabsforsøg kom frem i retten
Læs også:
40-årig på anklagebænken: Uhyggelige detaljer om drabsforsøg kom frem i retten
Læs også
<span>Nabo efter drabsforsøg:</span> - Man bliver rystet, når det er så tæt på <span>Nabo efter drabsforsøg:</span> - Man bliver rystet, når det er så tæt på
Læs også:
Nabo efter drabsforsøg: - Man bliver rystet, når det er så tæt på

Mere interessant læsning

Mest læste

112

Se flere

Mest læste på Skive Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere