Pilou Asbæk fik familieråd af Matt Damon

Efter en del job i udlandet er den danske superstjerne Pilou Asbæk snart aktuel på sit modersmål igen.

Udgivet:05. februar 2023, 13.05

Læsetid:2 minutter

Netop nu er Pilou Asbæk i gang med optagelserne til sin første hovedrolle i en dansk tv-serie siden de tre første sæsoner af DR-dramaet "Borgen", der blev hans helt store gennembrud. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

1 måned siden

KØBENHAVN De seneste syv år har Pilou Asbæk gjort international karriere med optrædener i blandt andet fantasysuccesen "Game of Thrones" og filmen "Ghost in the Shell".

Nu er den danske stjerneskuespiller vendt hjem. Blandt andet for at medvirke i sin første hovedrolle i en dansk tv-serie siden de tre første sæsoner af DR-dramaet "Borgen", der blev hans helt store gennembrud.

- Jeg har været rigtig meget i udlandet. Det har været helt fantastisk og et kæmpe eventyr, siger den 40-årige skuespiller til den fremmødte presse til årets Robert-uddeling og fortsætter:

- Udlandet er ligesom et fatamorgana, du prøver at jagte, som du tror, du har set og gerne vil have. Men jeg elsker det, og jeg synes, det er sjovt. Og økonomisk kan det bedre betale sig, lyder det fra ham.

Pilou Asbæk har haft mulighed for at bringe det vigtigste af Danmark med sig, nemlig sin hustru, dramatikeren Anna Bro, og parrets tiårige datter, Agnes. De har været med ham, når han har indspillet film i alt fra USA til Kina.

- Med frygt for at lyde totalt klichefyldt så lavede jeg en film, der hedder "The Great Wall" med Matt Damon, hvor jeg blev klippet ud med.

- Han har fire børn, og han sagde til mig: "Den bedste måde at vise den næste generation verden på er, når de ser den". Det tilslutter jeg mig 100 procent, lyder det fra Pilou Asbæk.

Nu er han og familien for en stund i Danmark igen. Og lørdag aften blev brugt i Tivoli Hotel & Congress Center i København til Robert Prisen, hvor hans kone var blandt de nominerede for sit arbejde på serien "Carmen Curlers", som hun har været med til at forfatte.

- Jeg vandt det her (en Robert for Bedste Mandelige Hovedrolle for "R", red.) for ti år siden, og jeg gad ikke en gang at tage pænt tøj på. Men jo ældre man bliver, jo mere taknemlig bliver man over, at folk egentlig gider at invitere en.

- Jeg er begyndt at lyde som min mor og min far nu. Men det er nok ikke de værste mennesker at ligne, lyder det fra Pilou Asbæk.

/ritzau/

Italy Venice Film Festival 2021 The Last Duel Red Carpet - Den bedste måde at vise den næste generation verden på er, når de ser den, lyder rådet fra Matt Damon ifølge Pilou Asbæk. (Arkivfoto). Joel C Ryan/Ritzau Scanpix

Indlæser debat