Danmark har brug for iværksætteri

Udgivet:26. januar 2023, 10.15

Læsetid:1 minut

Jasmina Pless.

Af Jasmina Pless chef for iværksætterpolitik i Dansk Erhverv

2 måneder siden

ERHVERV I Danmark vil vi gerne have nye virksomheder, der kan skabe vækst, velstand og nye jobs. Vi hylder med god grund iværksætteri, og det er da også både imponerende og respektindgydende, når dygtige og flittige mennesker lykkes med at starte en ny virksomhed op.

Knap så imponerende er det, at mindre end to procent af de såkaldte ventureinvesteringer går til kvindelige iværksættere. Desuden svarer en stor del af kvinderne i en ny analyse fra Dansk Iværksætterforening, at de har følt sig diskrimineret i forbindelse med at indhente investeringer.

Og det er et problem, fordi man som iværksætter har brug for kapital.

Det er meget vigtigt, at vi sætter fokus på ubevidst forskelsbehandling og hjælper dem, der sidder på den anden side af bordet som for eksempel bankrådgivere og fondsmanagers med at se muligheder i at investere i kvindelige iværksættere. Det er efterhånden lang tid siden, at den typiske iværksætter var en mand, og det kan meget vel være ris til egen bagdel, hvis man bevidst eller ubevidst fravælger investering i en kvindelig iværksætter. For der kan være gode penge at hente i den investering.

I øvrigt har vi i Dansk Erhverv arbejdet længe med netop det område. Der er mange fantastiske rollemodeller, som man kan lade sig inspirere af, og i det hele taget kan vi kun sige, at Danmark har brug for iværksætteri. Og så er kønnet på iværksætteren i øvrigt underordnet.

Indlæser debat