112

Politirapporten: Ung mand blev slået i jorden i anlægget og bilist var tæt på torpedere politibil

Vi har samlet de seneste dages politinyheder her

Udgivet:06. september 2023, 09.55

Læsetid:8 minutter

Pauli Vendelbo
Journalist

112

Bremsen blev trådt i bund: Bilist overså vigepligt og var tæt på at påkøre politibil

En 53-årig mand fra Skive var mandag aften tæt på at påkøre en politibil, efter han havde overset sin ubetingede vigepligt.

- Manden kom kørende ad Hvitfeldsgade, og da han kom til krydset ved Jyllandsgade, overså han sin ubetingede vigepligt. Det betød, at en af politiets patruljevogne måtte bremse hårdt op for at undgå en påkørsel. Hvis der ikke var blevet bremset meget hårdt, var det endt i et sammenstød, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Den 53-årige mand har efterfølgende erkendt, at han ikke overholdt sin vigepligt.

Nyt voldstilfælde: Ung mand slået i jorden i anlægget

Da to unge fyre klokken 03.15 natten til lørdag var gået en tur i Skive Anlæg for at tisse, blev de pludselig kontaktet af to andre personer.

- Det begyndte med nogle tilråb og lidt diskussion, og så endte det med, at en 18-årig ung mand fra Stoholm blev slået to gange i ansigtet. Først med flad hånd og derefter med knyttet næve, så han faldt til jorden, siger politiassistent Niels Bach.

En anden lignende episode, hvor to personer tvang en ung mand til at kysse en sko, efter han var blevet slået to gange i ansigtet, fandt også sted natten til lørdag.

Men Niels Bach kan ikke på nuværende tidspunkt sige noget om, hvorvidt de to sager har en sammenhæng.

- Det ved jeg ikke endnu, men jeg kan sige, at vi har gode spor at gå efter i den seneste sag, da ofret har en god idé om, hvem gerningsmanden kunne være, siger Niels Bach.

Faldefærdig Mercedes blev øjeblikkeligt kørt i synshallen

En politipatrulje ville tirsdag formiddag gerne se nærmere på en Mercedes personbil, der kom kørende ad Herningvej ved Lundbro.

Årsagen var, at bilen var påmonteret svenske nummerplader.

- Da patruljen kiggede nærmere på bilen, stod det hurtigt klart, at der var så mange fejl og mangler på bilen, at den med det samme blev fragtet til synshallen. Og da den kom til synshallen, viste det sig, at den var i så ringe en forfatning, at den ikke engang kunne komme op på liften, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Blandt de mange fejl og mangler er blandt andet, at dækkene er nedslidte, at bagenden hænger, og at der slet ikke er noget display i bilen. Så med andre ord er det umuligt at holde øje med, hvor stærkt man kører i bilen.

- De alvorlige mangler gjorde, at bilen fik et kørselsforbud, så den kommer ikke ud på vejene igen, før den er blevet synet og godkendt til kørsel, siger Niels Bach.

Ejeren af bilen, en 46-årig kvinde, der bor lige øst for Skive, fik også en sigtelse for ulovlig indregistrering af bilen.

Når en bil kommer til landet, skal den indregistreres med danske nummerplader senest 14 dage efter ankomsten. Politiet mener at kunne bevise, at bilen i hvert fald har kørt i Danmark siden marts.

Forsvandt efter sammenstødet: Bil ramt af hvid Skoda, som forsvandt

Tirsdag eftermiddag klokken 16.30 skete der et sammenstød mellem to biler på Frisenborgvej i Skive.

- En 37-årig kvinde fra Skive kom kørende, da hun pludselig blev ramt bagfra af en hvid Skoda Superb. Kvinden kørte ind til siden, så hun kunne komme i kontakt med føreren af den anden bil, men vedkommende var ikke interesseret i at stoppe op. I stedet kørte personen bare videre, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Der skete omfattende materiel skade på den 37-åriges bil, men da hun har en god idé om, hvem der har påkørt hende, har hun indtil videre valgt selv at forsøge at løse sagen uden hjælp fra politiet.

Fjandbo påkørt bagfra

Mandag var en 44-årig kvinde fra Stoholm noget uheldig, da hun på Holstebrovej i Ravnstrup havde sænket farten for at foretage et sving.

Få sekunder senere blev hun påkørt.

- Hun holdt næsten stille, da en 26-årig mand fra Viborg kom kørende bag hende og forårsagede sammenstødet. Der skete heldigvis ikke personskade ved uheldet, men det gav nogle trafikale problemer, da den påkørte bil ikke bare lige kunne køre derfra, siger Thomas Hald fra lokalpolitiet i Viborg.

Havetraktor stjålet fra udhus

I slutningen af sidste uge har der været indbrud på en adresse på Hobrovej ved Højslev.

- Da beboeren søndag morgen skulle bruge sin havetraktor, kunne han konstatere, at hængelåsen til et udhus var brudt op, og samtidig var en havetraktor af mærket MTD væk. Havetraktoren har en værdi af 15.000 kroner, siger politiassistent Niels Bach.

Skibonit taget for spirituskørsel

Lørdag aften klokken 19.11 blev en 40-årig mand fra Skive standset på vejen Ved Mosen i Skive.

- En alkometertest viste, at manden havde drukket for meget alkohol til at måtte køre bil, så derfor var han kortvarigt anholdt, så der kunne tages en blodprøve. Han er nu sigtet for spirituskørsel og for at køre bil i frakendelsestiden, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Ingen sigtelser trods masseslagsmål i midtbyen

Da fredag kun var et par minutter gammel, fik lokalpolitiet i Skive en anmeldelse om masseslagsmål i Skives byliv.

- Der blev meldt om en del mennesker, der var røget i totterne af hinanden på Østertorv i Skive. Og da vi kom derned, kom vi kontakt med tre personer. Det var henholdsvis en 45-årig mand fra Skive, en 17-årig dreng fra Højslev og en 27-årig mand fra Ballerup. Men der var ingen af de tre, der havde lyst til at anmelde noget, så det endte med, at personerne blev skilt fra hinanden uden sigtelser, siger politikommissær Lars Mikkelsen fra lokalpolitiet i Skive.

2000 euro blev hævet fra ældre kvindes konto

Fredag eftermiddag fik en 86-årig kvinde fra Skive misbrugt sit kreditkort for næsten 2000 euro.

Kvinden havde forinden været i dialog med en mand med navnet Kim, der udgav sig for at være fra Spar Nord.

- Han forklarede, hvordan en person var ved at hæve penge fra kvindens konto, og i den forbindelse skulle han bruge både kort og pinkode for at få det stoppet. Så derfor udleverede den 86-årige kvinde både kort og pinkode. De mange penge blev hævet fra en automat i Skive midtby, og der er videoovervågning fra stedet. Det skal vi nu have kigget igennem, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet.

72-årig kvinde sigtet efter trafikuheld

Torsdag klokken 15.10 skete der et færdselsuheld på Egebjergvej ved Vinderup.

- En 72-årig kvinde fra Aarhus, der kom kørende i sin bil, glemte i et kryds sin ubetingede vigepligt, og det resulterede i, at hun kørte ind i en anden bilist, en 46-årig mand fra Skive, siger politikommissær Knud Lauritsen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Heldigvis skete der kun materiel skade ved sammenstødet, men den 72-årige kvinde er nu blevet sigtet for forseelsen.

Har erkendt: 40-årig på cykel nappede sengetøj fra udstilling

En 40-årig mand havde torsdag brug for nyt sengetøj. Men han havde åbenbart ikke penge til at betale for det.

I hvert fald stjal han en pakke sengelinned til 400 kroner fra udstillingen hos Botex i Frederiksgade i Skive.

- Han kom kørende på sin cykel, da han nappede sengetøjet. Vi har fundet frem til manden, og han har erkendt, siger politikommissær Lars Mikkelsen fra lokalpolitiet i Skive.

Pung blev stjålet fra lejlighed - og så blev der hævet penge

Natten til torsdag har der været indbrud i en lejlighed i Møllegade i Skive.

- Gerningsmanden eller gerningsmændene er kommet ind gennem en ulåst hoveddør, og så er der blandt andet stjålet en pung. For efterfølgende er der blevet hævet penge på kortet i en hæveautomat i byen. Vi håber, vi kan finde frem til tyven gennem overvågningsbilleder, siger politikommissær Lars Mikkelsen fra lokalpolitiet i Skive.

Fem radiatorer stjålet fra fritidshus

Fem radiatorer er blevet stjålet fra et fritidshus på Fur Landevej ved Selde.

- Fritidshuset har været under renovering gennem det seneste års tid, så det er svært at komme med et eksakt tidspunkt på tyveriet. Men de fem radiatorer til en samlet værdi af 5000 kroner er i hvert fald væk, siger politikommissær Lars Mikkelsen fra lokalpolitiet i Skive.

Mange liter dieselolie stjålet fra traktor

250 liter dieselolie er natten mellem tirsdag og onsdag suget op af tanken fra en traktor.

Traktoren holdt parkeret på en adresse på Nissumvej ved Roslev, da tyveriet skete.

- De 250 liter dieselolie har en værdi af 1500 kroner, oplyser politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Læs også
Politiet søger vidner: Ung sallingbo fik lussinger og blev tvunget til at kysse sko Politiet søger vidner: Ung sallingbo fik lussinger og blev tvunget til at kysse sko
Læs også
Politiet søger vidner: Ung sallingbo fik lussinger og blev tvunget til at kysse sko
Læs også
Bedragere ringede til to ældre kvinder: Den ene smækkede på, den anden mistede 15.000 kroner Bedragere ringede til to ældre kvinder: Den ene smækkede på, den anden mistede 15.000 kroner
Læs også
Bedragere ringede til to ældre kvinder: Den ene smækkede på, den anden mistede 15.000 kroner