Leder: Vejkaos - og tak til hjemmeværnet

Udgivet:02. september 2022, 10.01

Læsetid:3 minutter

Ole Dall
Ansv. chefredaktør| od@skivefolkeblad.dk

Lad os på en smuk sensommerdag starte med det positive: Det er sjældent, at der i Skive og på egnen opstår større trafikkaos. Når man hører beretninger fra borgere, der skal køre i bil på arbejde til København, er det med meldinger om lange bilkøer - hver dag!

Sådan er det heldigvis ikke på vores egn. I almindelighed glider trafikken fornuftigt. Det gælder normalt også, når der er vejarbejde. I denne uge må det så siges åbent, at det gik skævt!

Det er fint - og nødvendigt - med vejarbejde, og ny asfalt skal der til for at fastholde ordentlige veje, men forløbet i denne uge viser, at betydningen af planlægning og rettidig omhu er umådelig vigtig, hvis vejarbejde skal ende uden for mange gener for trafikanterne.

Med myndighed og smil fik folkene fra politihjemmeværnet forbedret trafikforløbet. Fin indsats!
Ole Dall, chefredaktør

Selvfølgelig vil omfattende, nødvendigt vejarbejde altid påvirke trafikken, men det blev for vildt i Skive i denne uge - kulminerende med situationen tirsdag eftermiddag.

Som beskrevet i Skive Folkeblad i går var der eksempler på, at en mindre strækning i Skive kunne tage én time og 45 minutter at køre! Så opstår kaos og frustrationer, og utilfredsheden var stor. Skive Kommune havde forsøgt sig med ekstra lysregulering, men det var slet ikke nok til at klare udfordringen, hvad kommunen også erkendte og beklagede.

Så kom Hjemmeværnet på banen - og tak for det! Det var et fremskridt i forhold til at få dirigeret trafikken i krydset mellem Dalgas Allé og Ringvej Syd i Skive - et knudepunkt, og da det blev forbedret, var der en positiv virkning. Heldigvis.

Læs også
<span>Skibonitter sad fast i timelange køer:</span> - Jeg har aldrig været udsat for noget lignende <span>Skibonitter sad fast i timelange køer:</span> - Jeg har aldrig været udsat for noget lignende
Læs også:
Skibonitter sad fast i timelange køer: - Jeg har aldrig været udsat for noget lignende

Med myndighed og smil fik folkene fra politihjemmeværnet forbedret trafikforløbet. Fin indsats!

Ved vejarbejde vil der være bilkøer, men det handler om at undgå ekstrem lang ventetid og gøre mest muligt for at undgå, at det ender med helt uacceptable forhold.

Der er fortsat udfordringer, men i hvert fald er der kommet bedre styr på trafik-afviklingen.

Som en borger udtrykte det her i avisen, kan man også sige, at »skulle man ikke komme ud for noget værre end det her. så har man også levet et godt liv«! Og det er jo også rigtigt!

Læs også
<span>Hjemmeværnsfolk dirigerer trafikken i kø-kryds:</span> - Alt glider meget nemmere, når man kommer med et smil <span>Hjemmeværnsfolk dirigerer trafikken i kø-kryds:</span> - Alt glider meget nemmere, når man kommer med et smil
Læs også:
Hjemmeværnsfolk dirigerer trafikken i kø-kryds: - Alt glider meget nemmere, når man kommer med et smil

Det bliver godt igen med trafikken i Skive. Naturligvis skal Skive Kommune huske, hvad erfaringerne har været fra denne uges forløb i forbindelse med vejarbejde og trafik-udfordringer. Der er plads til forbedring!

Det handler som altid om rettidig omhu, handler om at vurdere behovet for alternative ruter, trafikregulering, forhåndsoplysning, indsats fra politihjemmeværnet, tidspunkt på døgnet for vejarbejdet og meget andet.

Der skal på samme tid være respekt for vejarbejdets nødvendighed og respekt for de borgere, der skal nå frem til diverse forpligtelser. Bedre planlægning ville have sikret et bedre forløb i denne uge - og det skal huskes næste gang!

Men sensommer-solen skinner, og livet går videre!

Læs også
<span>Lysregulering fejlede:</span> Nu skal Hjemmeværnet regulere trafikken <span>Lysregulering fejlede:</span> Nu skal Hjemmeværnet regulere trafikken
Læs også:
Lysregulering fejlede: Nu skal Hjemmeværnet regulere trafikken

O.D.