Curlingkvinder slår Estland og nærmer sig VM-topfelt

7. maj 2021, 07.15

Madeleine Dupont og det danske hold slog natten til fredag Estland ved VM i Calgary.

Det danske curlinglandshold for kvinder kravlede natten til fredag op på en delt femteplads ved VM i Canada.

Med en sejr på 9-6 over Estland er skipper Madeleine Dupont og det danske hold noteret for seks sejre i foreløbig 11 kampe.

Med sejren over Estland fandt danskerne dermed tilbage på sejrssporet, efter at de canadiske værter torsdag havde stoppet en stærk dansk stime på fire sejre i træk.

Esterne indtager sidstepladsen af de 14 deltagende hold ved VM-turneringen i Calgary, hvor alle møder alle i et indledende gruppespil. Derfor var Dupont og co. også favoritter mod esterne.

Kampen udviklede sig til en særdeles lige affære, hvor esterne i de første ender gang på gang fik indhentet de danske føringer. Estland førte endda 5-4 efter femte ende.

I ottende ende bragte det danske hold sig foran med 8-5, og det begyndte at dufte af en sejr til favoritterne.

Med to kampe tilbage af det indledende gruppespil deler Danmark nu femtepladsen med Skotland. Det er fortsat muligt at kæmpe sig ind i top-4 og dermed bringe sig i spil til medaljer.

En plads i top-6 vil medføre kvalifikation til det kommende vinter-OL, men pladsen blandt de seks bedste hold risikerer fortsat at glippe for Madeleine Dupont og det danske hold.

/ritzau/