Bedre vilkår på læreruddannelsen

Udgivet:03. oktober 2022, 08.43

Læsetid:1 minut

Anne Paulin.

Af Anne Paulin medlem af Folketinget for Socialdemokratiet Skivekredsen

UDDANNELSE Et vigtigt løft af læreruddannelsen er på vej med en ny aftale mellem regeringen og en række partier, og også i Skive får det betydning for de fremtidige studerende og lærere.

De lærerstuderende kan se frem til to til fire timers undervisning mere om ugen og bedre muligheder for praktikophold. Der er afsat 125 millioner kroner i 2023 og 200 millioner om året fra 2024 og med de penge kan vi gøre meget.

Det glæder mig utrolig meget, at vi har fået et markant løft af vores læreruddannelse igennem.

For dygtige lærere er helt afgørende for at sikre en god folkeskole, hvor vores børn kan blive dygtige og trives.

I Skive er læreruddannelsen en vigtig institution, og derfor glæder jeg mig også over, at et generelt løft af læreruddannelsen også kommer til at gavne de lærerstuderende i Skive og dermed vores område generelt. Aftalen bygger videre på, at vi allerede har truffet beslutning om at forhøje grundtilskuddet til decentrale uddannelser, heriblandt læreruddannelsen i Skive med 2 mio. kr. om året. Hvis vi vil sikre gode uddannelsestilbud i hele landet, så skal økonomien være på plads, og vi skal anerkende, at det godt kan være dyrere at drive uddannelse i mindre byer end i de store med mange studerende.

At de studerende får bedre mulighed for praktik, har rigtig stor betydning. Det er vigtigt at de studerende lærer, hvordan deres fremtidige arbejdsliv kan komme til at se ud. Det giver dem bedre forudsætninger, for at være forberedte på deres arbejdsliv, når de er færdige på studiet. Bedre forberedte lærere betyder bedre undervisning for vores børn og det kommer til at betyde en forskel, både for børnene, men forhåbentlig også for tilslutningen til læreruddannelsen i Skive og andre steder.

Indlæser debat