TV 2 vender realityformatet på hovedet i ny satsning

Kun ved at finde hinanden og holde sammen kan de ti deltagere sikre sig præmien på en million kroner. Det er konceptet i TV 2's nye realityprogram "Flokken".

Udgivet:19. september 2023, 15.04

Læsetid:2 minutter

Blandt deltagerne er en tidligere bankdirektør, en ledelseskonsulent og en sygeplejerske. (PR-foto).

/ Ritzau /

KØBENHAVN I mange realityprogrammer handler det om at stå alene tilbage. Men i TV 2's nye satsning, "Flokken", er det helt omvendt.

Her handler det om at ende som samlet flok.

Det afslører TV 2 i en pressemeddelelse.

- Under corona blev danskernes fællesskabsfølelse for alvor sat på prøve. Vi skulle holde afstand. Men midt i isolationen blev det også tydeligt, at vi havde brug for hinanden, lyder det fra redaktør Anders Fuchs i pressemeddelelsen.

- Med "Flokken" vil vi netop hylde det forpligtende fællesskab. Både når det er helt fantastisk, og når det er allersværest, siger han.

I "Flokken" sendes ti danskere ud i et øde og ufremkommeligt bjergområde i Bulgarien og skal klare sig på egen hånd i kun det tøj, de har på, en smule mad og en radio til at kontakte de andre deltagere.

Det gælder for deltagerne om at finde hinanden i jagten efter den største pengepulje. Hver deltager bærer på en ukendt del af den samlede pengepræmie på én million kroner. Derfor er det afgørende, at de kommer så mange i mål sammen som muligt.

Forlader en deltager konkurrencen, mister de tilbageværende muligheden for at gafle personens pengebeløb til den samlede pulje.

Blandt deltagerne er en tidligere bankdirektør, en ledelseskonsulent og en sygeplejerske.

I løbet af de 16 dage, de har til at nå frem til evakueringsstedet, står de alle over for individuelle udfordringer. Nogle er bange for mørket og for at være alene. Andre har svært ved at slippe kontrollen og lade sig lede af andre.

Finalen slutter ved, at deltagerne skal medbringe en redningsflåde, som de sammen fragter gennem terrænet, mens de bliver udfordret fysisk og psykisk. Til sidst skal de krydse en flod for at nå ud af området, inden de finder ud af, hvor mange penge de har samlet sammen og skal dele.

Ifølge redaktør Anders Fuchs har reality på TV 2 en public service-opgave i at indlede en fælles samtale om vores relation til hinanden.

- Vi vil gerne vise, at uanset hvem du er, er du afhængig af andre mennesker, om du vil det eller ej, siger han om "Flokken".

"Flokken" får premiere på TV 2 Play og TV 2 den 9. oktober.

/ritzau/

Indlæser debat