Simon Kvamm brager ind i historisk X Factor-finale

Dommerdebutanten Simon Kvamm har to artister i årets X Factor-finale, som står mellem Rosél, Theodor og Thomas Blachmans brødreduo, Sigalaz.

Udgivet:24. marts 2023, 22.31

Læsetid:2 minutter

Konkurrenterne Theodor og David Sigala jubler over at være i finalen.

/ Ritzau /

2 måneder siden

KØBENHAVN Næste fredag findes vinderen af årets "X Factor".

Finalen står mellem X Factor-veteranen Thomas Blachmans brødreduo, Sigalaz, og dommerdebutanten Simon Kvamms gruppe, Rosél, og hans unge solist, Theodor.

Ifølge TV 2 er det første gang i de 16 sæsoner, der har været af dansk "X Factor", at to grupper står i finalen.

Det står klart efter fredagens semifinale, som blev endestationen for Kwamie Livs unge solist, Nambahlou.

Nambahlou har været i farezonen tre gange i løbet af sæsonens liveshows, men er blevet valgt videre af dommerne gang på gang. Blandt andre til fordel for storfavoritten Clara Nedergaard, som Simon Kvamm sendte hjem forrige fredag.

Men til denne fredags semifinale var det suverænt seerne, der bestemte, hvilke tre artister der skal på scenen i Arena Randers, hvor finalebraget løber af stablen om præcis en uge.

Årets semifinalister var på scenen to gange. Først skulle de synge en sang af en fremadstormende artist og dernæst et nummer af en etableret kunstner.

Inden showets vært, Sofie Linde, fremsagde seernes dom i studiet i Brøndby, var sidste års vinder, Mads Moldt, der nu optræder under kunstnernavnet Meum Zel, på scenen.

Selv om Nambahlou ikke fik seerstemmer nok til en finaleplads, fik hun lov til at synge en svanesang på scenen. Nemlig det nummer, der på forhånd var blevet produceret som hendes potentielle vindersingle.

Sådan en har alle semifinalisterne fået, selv om kun én kan lade sig hylde og hædre som vinder af "X Factor" anno 2023 næste fredag.

Der er det også suverænt seerne, som afgør, hvem der skal løbe med sejren og den dertilhørende præmie.

Vinderen scorer en pladekontrakt med Universal Music, der har verdensstjerner som Ariana Grande og Justin Bieber og danske artister som Jada og Lukas Graham i stald.

Desuden får vinderen et hjemmestudie og et skræddersyet forløb hos Danish Songwriting Academy.

Årets "X Factor" kan følges på TV 2 og TV 2 Echo fredag 31. marts klokken 20.00.

/ritzau/

X Factor liveshow 6 Nambahlou har været i farezonen tre gange i løbet af sæsonens liveshows, men er blevet valgt videre af dommerne gang på gang. Seernes stemmer alene kunne ikke sikre hende en finaleplads. Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
X Factor liveshow 6 Simon Kvamm går en travl uge i møde med hele to artister i årets X Factor-finale: gruppen Rosél og den unge solist Theodor. Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
X Factor liveshow 6 Kwamie Liv har ingen deltagere i årets X Factor-finale. Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Indlæser debat