Store bøder i sager om tv-fusk

23. september 2015, 11.51

Arkivfoto: Colourbox

Det er måske nok ikke billigt at tegne et abonnement hos et af de selskaber, der udbyder forskellige tv-pakker, men det kan vise sig meget dyrere, hvis man vælger en ulovlig løsning.

Omkring 25 personer - hovedsageligt fra Skive- og Salling-området - er hver blevet idømt bøder på mellem 10.000 og 15.000 kroner for i en periode af mellem et og halvandet år at have været med i et netværk, hvor der blev tappet kodede tv-signaler fra Viasat og Canal Digital uden at betale for det.

Desuden skal personerne betale en del af det, det ville koste, hvis de havde haft abonnement på tv-pakkerne i den periode.

- Størrelsen på bøderne afhænger af, hvor længe folk var aktive på netværket, siger Dorte Frandsen, der er senioranklager ved Midt- og Vestjyllands Politi.

To mænd fra Skive og Rødding blev tidligere i år idømt betinget fængsel og et større erstatningskrav for at stå bag det såkaldte cardsharing-netværk. Det fungerer ved, at én bagmand har abonnement til tv-kanalerne, hvorefter de menige deltagere i netværket kan koble sig på netværket og se de forskellige kanaler uden at være rigtige kunder.

Netværket i Skive-området havde over 100 brugere, og det er lykkedes at identificere 25-30 af dem, som nu har fået en dom for deres lovovertrædelser.

Langt de fleste pirater erkendte, at de havde været en del af netværket, mens tre mænd afviste at kende noget til den ulovlige brug. I retten forklarede de, at det enten var hackere eller nogle kammerater, der havde logget sig ind på netværket og på den måde ulovligt fået adgang til tv-kanalerne.

En 36-årig mand fra Skive-området overvejer som den eneste af de dømte, om han skal anke dommen til landsretten.

Cardsharing-netværket i Skive-området var aktivt fra sommeren 2012 til januar 2014, da politiet fik det lukket ned efter en stor aktion.