Søvnklinik - nyt sundhedstilbud i Skive

Udgivet:16. august 2022, 14.09

Læsetid:1 minut

Ib Bjerregaard.

Af Ib Bjerregaard folketingskandidat og medlem af regionsrådet (V) Vandhøjen 4 8800 Viborg

Sundhed Det er meget positivt, at Hospitalsenhed Midt fra 6. september kan åbne en afdeling af søvnklinikken på Regionshospitalet i Skive. Jeg er meget optaget af, at sundhedstilbud tilbydes så tæt på borgerne som muligt. Vel at mærke når det giver mening. Og det kan det ofte gøre, når vi ikke har med de specialiserede sundhedstilbud af gøre. Disse tilbud skal selvfølgelig foregå på de hospitaler, der har specialisterne i akutafdelingerne.

At sundhedstilbuddene kommer til borgerne, fremfor at borgerne skal køre langt efter dem, giver god mening. Det sparer borgeren tid og det sparer CO2 til transporten af borgerne. Det skal vi have mere af. Derfor er det vigtigt, at Skive bliver hjemsted for et af de nye nærhospitaler. Det afgøres i næste folketingssamling. Jeg håber, at blive medlem af folketinget, så jeg kan argumentere for det - netop i folketinget, når det skal besluttes.

Særligt for de kroniske patienter er det vigtig med tilbuddene tæt på og nærmest har vi de praktiserende læger. Her skal der uddannes flere, så de kan klare flere af disse patienter - ligesom kommunerne skal styrkes på sundhedsområdet.

I denne uge var der opstart på de nye sundhedssamarbejdsudvalg med politikere fra netop praktiserende læger, kommuner og region. Jeg er selv en af de regionspolitikere, der sidder med. Det er et arbejde, jeg forventer mig rigtig meget af og energien og motivationen på det første møde var helt i top. Næste skridt i den nye organisering er opstart af sundhedsklyngerne omkring akuthospitalerne. Dem er jeg også en del af sammen med borgmestrene i de 3 kommuner under Midtklyngen.

Vores klare mål må være, at borgerne/patienterne med det nye kommer til at opleve mere sammenhæng og mere nærhed.

Indlæser debat