Gå til hovedindhold
Erhverv

Få dage efter stor fejring: Skive-virksomhed fyrer 15

07-12-2018 KL. 11:12
Empty

Dantherms administrerende direktør, Jakob Bonde Jessen, har flere års erfaring fra job i udlandet. At en virksomhed kan fejre 60 års jubilæum imponerer uden for landets grænser. Især i Kina, fortæller han.
Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Få dage efter virksomhedens 60 års fødselsdag, der bød på hygge og middagsmenu som i 1958, har 15 ansatte mistet jobbet hos Dantherm.

Ifølge administrerende direktør Jakob Bonde Jessen er der tale om sædvanligt sæsonudsving, og det er konsekvensen af, at en række større ordrer er blevet færdige.

- Vi er i gang med at afslutte nogle store projektordrer. Det er meget normalt, at vi har et første kvartal med et lavere aktivitetsniveau end resten af året. Vi har sædvanligvis sæsonudsving på den del af forretningen, som bliver produceret i Skive, siger Jakob Bonde Jessen.

Trods afskedigelserne fastholder virksomhedens ledelse sine forventninger til salget i 2019.

- Når vi ser på vores aktivitetsniveau i forhold til sidste år, så kan man se, at vi er flere medarbejdere. Og det er fordi, vi har haft et ryk i løbet af sen-efteråret. Så vi har egentlig både haft et efterslæb på vores lagerniveau og nogle store projektordrer, tilføjer han.

Ifølge Jakob Bonde Jessen, som i foråret blev ansat i jobbet, er det timelønnede medarbejdere, som er blevet afskediget. Han afviser, at nogle af de afskedigede har været projektansatte.

- Folk var egentlig fastansat. Det har været en tradition at gøre det sådan, siger Jakob Bonde Jessen.

Bruttotallet af medarbejdere ligger ifølge Jakob Bonde Jessen på niveau med sidste år.

- Bruttotallet er både funktionærer og timelønnede. Det slører billedet lidt i forhold til vores timelønnede. Men vi har mere eller mindre det samme antal medarbejdere i hele koncernen, som vi havde på samme tidspunkt sidste år, siger Jakob Bonde Jessen.

Han tilføjer, at flertallet af de 15 afskedigede har kort anciennitet og stopper i jobbet den 21. december.

Dantherm arbejder indenfor områder som klimaløsninger og luftbehandling.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Lokalt

Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive

Kultur

Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande« Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande«

112

Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland