Gå til hovedindhold
Erhverv

Fabriksbyggeri i gang: Quantafuel satser 100 procent på Skive

28-04-2018 KL. 12:45
Empty

Så bliver der arbejdet i GreenLab Skive. Her ses fra venstre: Mads Ginnerup, direktør for Ginnerup A/S, Morten Bech, projektleder hos Ginnerup A/S, Rasmus Hvid Kjærsgaard, direktør for Quantafuel Skive, og Steen Ginnerup, tømrermester hos Ginnerup A/S.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Den norske virksomhed Quantafuel er nu i gang med byggeriet af virksomhedens første fabrik i fuld skala til omdannelse af affaldsplast til syntetisk brændstof i GreenLab Skive i Kåstrup nord for Skive.

Skive-virksomheden Ginnerup A/S bygger fabrikken.

Quantafuel har ansat Rasmus Hvid Kærsgaard som direktør for virksomhedens afdeling i Kåstrup, Quantafuel Skive.

- Byggeriet bliver det første kommercielle anlæg i Europa og vil blive Quantafuels referenceanlæg. Anlægget har en banebrydende pyrolyseteknik, som gør det muligt at omdanne et ton affaldsplast til omkring 800 liter syntetisk brændstof, oplyser Rasmus Hvid Kjærsgaard.

Samtidig har Quantafuel lavet en langvarig aftale med det verdensomspændende firma Vitol, som vil aftage det syntetiske brændstof til opblanding i diesel og benzin.

Oprindeligt havde Quantafuel en plan om samtidig at bygge en tilsvarende fabrik i Oslo-området, men den plan er sat på standby, og nu ligger fokus 100 procent på fabrikken i Kåstrup.

Den brændstof, man får ud af produktionen i Kåstrup, vil være betydelig mere CO2-venlig end diesel og benzin. Det er også til fordel for miljøet at bruge affaldsplast til produktion af brændstof i stedet for at brænde det.

- Vi er utrolig glade for placeringen i GreenLab Skive, hvor vi får gavn af de forskellig overskudsstrøm i området, ligesom vores overskudsressourcer kan blive anvendt af andre virksomheder. Det betyder meget for os, da vi arbejder meget målrettet med grøn omstilling, siger Rasmus Hvid Kærsgaard.

Fabrikken i Kåstrup forventes færdig det kommende efterår. Bagefter skal anlægget testes og køres ind, inden produktionen går i gang.

Administrerende direktør for Energifonden Skive, der for Skive Kommune udvikler GreenLab Skive, Steen Harding Hintze, ser frem til, at Quantafuel går i gang med at producere i GreenLab Skive.

- Quantafuel er endnu et eksempel på en virksomhed, som har fundet det attraktivt at etablere sig i GreenLab Skive - ikke mindst på baggrund af den industrisymbiose GreenLab Skive tilbyder virksomheder, siger Steen Harding Hintze.

Quantafuels kommende fabrik i GreenLab Skive vil kunne bearbejde 60 ton affaldsplast om dagen. Det vil på årsbasis give 15 millioner liter brændstof.

Quantafuel investerer 100 millioner kroner i Kåstrup og forventer omkring 20 arbejdspladser på fabrikken.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland