Gå til hovedindhold
Erhverv

Fadøl var blevet for gammelt: Her forsvinder 46.500 liter Hancock-øl ud i kloakken (+video)

26-06-2020 KL. 15:04
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Kan man græde over spildt øl?

Hancock-medarbejder Jens Kristian Hunskjær- Nielsen smiler.

- Ja, det er da brand- ærgerligt, at vi må smide en masse fadøl ud, fordi det er blevet for gammelt. Men vi ser fremad. Vi er glade for, at folk kan lide vores produkter. Derfor skal kunderne have fadøl af første klasse. Og derfor har vi heller ikke solgt noget, der var i nærheden af sidste brugsdato, fortæller han.

Før Mette Frederiksen lukkede Danmark den 11. marts havde Hancock rigeligt med øl på lager for at forberede sig til påske-salget. Det gjaldt også fadøl, der var blevet fyldt på fustager. Når fadøl er det, så er holdbarheden to eller tre måneder (Hancock Dark). Og fadøl på fustager aftager først og fremmest restauranter og lignende, og de blev lukket øjeblikkeligt.

- Vi brændte inde med 46.500 liter fadøl, som blev for gammelt. Det svarer til 1.500 15 liter-fustager og 700 30 liter-fustager. Nu er salget af fadøl også på vej op. Derfor har vi brug for vores fustager, og derfor er vi ved at tømme fustagerne med fadøl, der er blevet for gammelt, fortæller Jens Kristian Hunskjær-Nielsen.

Se hvordan det foregik her: (artiklen fortsætter under videoen)

Hancock hælder fadøl i kloakken from Skive Folkeblad on Vimeo.

Skive Vand har godkendt, at Hancock hælder øllen i kloakken. Skattestyrelsen har også godkendt, at de mange liter øl kasseres.

- Skattestyrelsen holder godt øje med, hvor mange råvarer, vi køber ind, og hvor stort svind, vi indrapporterer. 46.500 liter øl er et stort svind, som vi selvfølgelig skal have godkendt, siger Jens Kristian Hunskjær-Nielsen.

En anden grund til, at den gamle fadøl har stået til nu er, at Hancock havde en forventning om, at virksomheden kunne få kompensation for tabt produktion. Men sådan en hjælpepakke kom ikke. Derfor er de 46.500 liter fadøl rent tab - afgift på kasseret øl skal Hancock dog ikke betale.

Hancock måtte sende mange medarbejdere hjem på grund af corona-lukningen. Det får virksomheden lønkompensation af staten for. Jens Kristian Hunskjær-Nielsen fortæller:

- Der var dage, telefonen faktisk ikke ringede. Det havde vi aldrig prøvet før. Det værste var uvisheden. Hvornår kan vi gå i gang igen? Kan vi overhovedet gå i gang igen?

Det kunne Hancock og andre virksomheder så - endda før forudset, da restauranter fik lov at åbne.

- Alle vores sædvanlige store arrangementer denne sommer er aflyst. Derfor står vores udskænkningsvogne, som plejer at være ude hele sommeren, stadig i garagen det meste af tiden. Enkelte sender bud efter en, hvis de har et mindre arrangement. Til gengæld har vi alle vores fadølsanlæg ude nu til studenterfester og sådan noget. Sankthansugen er altid travl for os, fortæller Jens Kristian Hunskjær-Nielsen.

Salget af øl på flaske og sodavand gik ikke i stå på samme måde, da salget i butikker fortsatte. Øl på flaske kan holde sig længere end Hancocks fadøl.

- Øl på flaske er pasteuriseret. Det er vores fadøl ikke. Det giver fadøllen en bedre smag. Til gengæld går det altså ud over holdbarheden, oplyser Jens Kristian Hunskjær-Nielsen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland