Erhverv

Færdig efter to år: Center dropper direktøren

Efter to år i jobbet som direktør hos Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest i Nykøbing Mors er Thomas Rosenkrands fra Durup blevet opsagt.

Det sker ifølge bestyrelsen som en konsekvens af, at centret sammen med flere virksomheder har mistet omsætning i kølvandet på coronakrisen. Og det kræver ændringer og besparelser, siger bestyrelsesformand Hanne Majdecki:

- Selvom vi kan se mange gode tegn på, at forholdene er ved at vende, så er vi nødt til at tilpasse vores organisation, så vi øger vores chance for at komme godt ud på den anden side af pandemien. Pandemien har ramt mange virksomheder på omsætningen. Også Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest har mistet en del af sin omsætning det seneste år og tilpasser derfor organisationen. Konkret er det direktørstillingen, der ændres.

Ifølge bestyrelsesformanden er det udelukkende økonomi, som er årsag til, at den lokale direktør nu er opsagt. Indtil Thomas Rosenkrands i begyndelsen af 2019 blev ansat på direktørposten, var der tale om en anden ledelsesstruktur, og den vender nu tilbage, påpeger formanden:

- Selskabet går tilbage til den ledelsesstruktur, vi havde før 2019. Når den nuværende direktør fratræder, vil bestyrelsens næstformand, Jan Riis Bovbjerg, blive konstitueret i stillingen.

Da Thomas Rosenkrands tiltrådte, blev direktørposten ændret til en fuldtidsstilling. Opgaver som marketing og PR blev en del af direktørjobbet, og det er ifølge Thomas Rosenkrands de opgaver, som efter planen nu forsvinder fra direktørposten. Der er således lagt op til, at direktørjobbet hos Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest i Nykøbing ikke længere skal være en fuldtidsstilling.

Thomas Rosenkrands ærgrer sig naturligvis over opsigelsen, og siger:

- Jeg er enig i, at det er økonomien, og at man er nødt til at gøre et eller andet. Det er reelt set kun min stilling, man kan se på i den sammenhæng. Jeg er selvfølgelig ked af, at jeg er blevet opsagt. Men jeg håber, at man på den måde kan sikre, at der også de næste mange år vil være kompetent, autoriseret, lokal arbejdsmiljørådgivning.

Thomas Rosenkrands er opsagt med udgangen af oktober, og han fortæller, at han i forbindelse med opsigelsen har fået mulighed for at blive fritstillet. Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest er autoriseret arbejdsmiljørådgiver inden for alle områder af arbejdsmiljø. Centret har siden 1979 fokuseret på arbejdsmiljø og har på en baggrund oparbejdet en bred viden fra arbejdsmarkedets forskellige brancher.

Arbejdsmiljøcentret er en fondsejet virksomhed uden aktionærer. Historisk set ændrede centret i 2009 navn fra BST Thy, Mors, Salling. BST er i øvrigt en forkortelse for Bedriftssundhedstjenesten.

»Det er reelt set kun min stilling, man kan se på i den sammenhæng,« siger den afgående direktør hos Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest, Thomas Rosenkrands fra Durup.  Arkivfoto: Steen Don