Erhverv

Fagforening inddraget: Fyret chef rystet over ordlyd i orienteringsbrev

Det Sidste ord i sagen om en fyrede handelschef, Gitte Marie Mikkelsen, er næppe sagt.

- Jeg har for at få renset mit navn overdraget sagen til fagforeningen, siger hun i en kommentar til Skive Folkeblad.

Både hun og flere butiksejere i Skive er rystet over den måde, Skive Handels bestyrelse har valgt at formulere en meddelelse til sine medlemmer.

I sin begrundelse for, at handelschefen modtog sin opsigelse, skriver bestyrelsen blandt andet, at »Det er efter vores bedste opfattelse og vurdering, at Gitte ikke længere hviler og er i balance med sig selv og til tider ej heller over for bestyrelsen og andre«

Meddelelsen blev også sendt til redaktionen på Skive Folkeblad som respons på en række spørgsmål, redaktionen stillede til Jens Dahl Thomasen, der udtaler sig på vegne af hele bestyrelsen.

Ifølge Skive Folkeblads oplysninger traf bestyrelsen fredag den 12. marts sin beslutning om at afskedige handelschefen. Og mandag den 15. marts fik Gitte Marie Mikkelsen beskeden, samtidig med at hun blev fritstillet fra sit job. Og samme dag udtaler Jens Dahl Thomasen til avisen, at »Bestyrelsens visioner for Skive Handels fremtid stemmer ikke overens med Gittes. Det handler om forventninger, strategier og planlægning, som ikke matcher handlinger«, og han begrunder med samarbejdsvanskeligheder.

Gitte Mikkelsens har ved sin ansættelse i august 2019 underskrevet en loyalitetskontrakt. Den betyder, at hun er begrænset, når det gælder, hvad hun kan udtale sig om.

I første omgang havde hun da heller ingen kommentarer. Men efter Skive Handels kommentarer om personlighed, har hun af sin fagforening fået lov til at tage bladet fra munden og siger nu:

- Jeg har netop afsluttet en samtale med min fagforening og har fået grønt lys til at udtale, at jeg ikke er enig i de begrundelser, som bestyrelsen er kommet med i forbindelse med min opsigelse. Jeg er forresten i fin balance med mig selv og har det godt.

Knap var nyheden om opsigelsen publiceret på Skive Folkeblads hjemmeside, før kommentarerne strømmede ind, og i stor grad handlede det om sympatierklæringer. Handelschefen blev blandt andet rost for at have »været synlig og virket både ambitiøs, kreativ og driftig« og for at have »lavet mange gode tiltag for byen«.

Senere har flere medlemmer vendt Skive Handel ryggen, og over for Skive Folkeblad lyder begrundelsen, at de afgående medlemmer er uenige med bestyrelsens udlægning og afskedigelse, og at bestyrelsen er gået over stregen ved at formulere så personligt og privat.

Fra butikken Seeds i Thinggade siger indehaver Jytte Østergaard Jensen:

- Jeg har meldt mig ud. Hvis bestyrelsen så bare havde holdt fast i, at det var på grund af samarbejdsvanskeligheder. Men direkte at hælde hende ud personligt, det er bare for groft. Det er simpelthen derfor, jeg har meldt mig ud. Det er umenneskeligt. Jeg har intet at udsætte på vores nu tidligere handelschef. Og uanset hvad der måtte være sket, så skal man bare ikke køre personlige hetz i sådan en situation. I øvrigt er der tale om en person, som lige har været igennem en alvorlig sygdom. En person, som har været hele nede at ligge. Det er for groft at melde det personlige ud til medlemmer og medier.

Jytte Østergaard Jensen henviser til, at Gitte Marie Mikkelsen nogle måneder efter sin ansættelse fik konstateret brystkræft. Hun har været meget åben om forløbet, og hun valgte gennem sine behandlinger at varetage jobbet som handelschef i det omfang, hun kunne. Ved generalforsamlingen foråret 2020 fortalte hun igen åbent om forløbet og fik ros for sit indlæg, hvor der især var fokus på hendes gennemgang af Skive Handels økonomi.

Arkivfoto