Gå til hovedindhold
Lokalt

Faldende børnetal: Forældre kæmper for at redde lille børnehave

16-01-2019 KL. 15:12
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I Rønbjerg breder frygten sig for, at den lille landsby kommer til at miste sin børnehave.

Lige nu går der 14 børn i børnehaven, og det er for få børn til, at børnehaven kan løbe rundt.

Det koster på lønsiden, at personalet skal kunne dække hele åbningstiden, og forældrene håber nu, at vuggestuepladser kan blive svaret på det faldende børnetal.

Forældrene kæmper nu for at redde børnehaven og har foreslået kommunen at samle børnene i en aldersintegreret institution, som det tidligere er sket i Hvidbjerg, Ramsing og Lihme.

Lærerstuderende Tina Sakskjær Jensen og cater Ditte Bay Brogaard har på vegne af forældre til børn i børnehaven og dagplejen i Rønbjerg skrevet et læserbrev til Skive Folkeblad, og debatindlægget er også sendt direkte til byrådspolitikerne.

»Det koster at etablere en vuggestue, men det har til gengæld også store konsekvenser for byen, hvis der ikke kommer en. Rønbjerg har brug for at bevare et dagtilbud, så byen fortsat kan være attraktiv for kommende børnefamilier og tilflyttere«, skriver de to mødre blandt andet i indlægget, hvor de også fremhæver, at børnehaven med sin høje prioritering af trivsel og tæt relation til de voksne er et godt sted at være.

Tina Sakskjær Nielsen er mor til tre døtre på to, fire og seks år og er selv tilfllytter til Rønbjerg, mens både Ditte Bay Brogaard og hendes mand Lars Brogaard er vokset op i Rønbjerg, så det er for dem begge virkelig »vores by«, og der, de ønsker at bo med deres tre børn.

- Jeg flyttede til Rønbjerg for seks år siden fra Holstebro, da jeg mødte manden i mit liv. Casper var selvstændig herude dengang, og er vokset op herude. Dengang jeg kom, var der stadig både købmand og skole herude, siger Tina Sakskjær Nielsen.

Nu er både købmanden og skolen væk, og børnehaven er derfor et vigtigt samlingspunkt i landsbyen, hvor forældrene mødes, når de kommer for at bringe og hente børn.

- Jeg har en fast tro på, at de ikke lukker børnehaven. Politikerne taler jo om, at de vil gøre noget for yderområderne, og det kan de herude kun gøre på én måde, og det er at bevare børnehaven, for det er det eneste, vi har tilbage. De politikere er nødt til at stå inde for det, de siger - ellers mister de troværdighed, siger Tina Sakskjær Jensen.

Både hun og Ditte Bay Brogaard vil også gerne henlede byrådets opmærksomhed på, at børnehaven i Rønbjerg har engagerede voksne og fantastiske rammer inde som ude, og at børnehaven som en natur- og udelivsbørnehave har stor, stor fokus på med blandt andet miljødetektiver at gøre Rønbjerg grønnere og dermed er en god ambassadør for Skives slogan om »Rent Liv«.

- Det er en børnehave, der går i spænd med Skive Kommunes trend. Kan den ikke være med til at markedsføre Skive Kommune?, spørger forældrene.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland