Gå til hovedindhold
112

Faldskærmsklub samlet til møde efter dødsulykke: »Folk er afklaret med risikoen«

09-09-2020 KL. 11:20
Empty

Næstformand Benjamin Philipsen er selv begyndt at snuse til den risikobetonede disciplin, swoop. Her ses Benjamin Philipsen dog i forbindelse med en anden type faldskærmsudspring. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Faldskærmsklubben West Jump har nu haft et møde, efter at klubbens mangeårige medlem, John Ellekrog Jensen, Rødding, på tragisk vis mistede livet i søndags under en faldskærmsulykke ved DM i Herning.

- Vi i West Jump har mødtes og snakket tingene igennem, fortæller klubbens næstformand, Benjamin Philipsen.

Ulykken har givet stof til eftertanke, og medlemmerne har haft behov for at få snakket tingene igennem og sætte nogle ord på sorgen over at have mistet et medlem på tragisk vis.

Samtidig har dødsfaldet givet anledning til en snak hos medlemmerne om, at der trods alt er en risiko ved den sport, de dyrker og holder af - og især når det gælder disciplinen, kaldet swoop elller swooping.

- Man kommer til at tænke ekstra over det nu, erkender næstformanden i den lokale faldskærmsklub, som har eksisteret i mere end 50 år.

Benjamin Philipsen ved godt, at almindelige mennesker, som aldrig selv har prøvet at springe med faldskærm, kan komme til at gyse lidt, når de læner nakken tilbage og kigger op på en udspringer i luften.

Han siger:

- Vi synes jo ikke som sådan, at det er farligt. Men når det kommer til swoop, ved vi jo godt, at der er en større risiko ved det.

Swoop var 54-årige John Ellekrog Jensens passion, og han var kendt som en erfaren faldskærmsudspringer.

Når det gælder swoop, er Benjamin Philipsen ikke selv så erfaren endnu, men han er så småt på vej ind i disciplinen og regner med at gøre sig endnu flere erfaringer med det, som i dag betegnes som Formel 1 inden for faldskærmsudspring.

Kender til risikoen

Benjamin Philipsen slår fast, at der i sagens natur vil være en risiko ved en disciplin, hvor man ender med at svæve tæt hen over et stykke vand og jordens overflade med meget høj hastighed - typisk omkring 100 kilometer i timen - inden man tilsidst lander.

- Man ved godt, når man går i gang med det, at der er en risiko, siger Benjamin Philipsen om swooping og tilføjer:

- Det er en risiko, folk er afklaret med.

Faldskærmsklubben West Jump holder til i Skive Lufthavn, og her er der mindesammenkomst for John Ellekrog Jensen i terminalbygningen fredag eftermiddag umiddelbart efter bisættelsen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland