Gå til hovedindhold
Lokalt

Familie kommer ikke mere på biblioteket: Børnene er bange for uromagere

24-01-2018 KL. 10:18
Empty

Alice Maria Rasmussen og hendes to børn Sofie Viola og Jens Marinus kommer ikke længere på biblioteket i Skive, da de er bange for de unge flygtninge og indvandrere, der skaber utryghed. Foto: Pauli Vendelbo

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Tidligere var de to søskende 4-årige Sofie Viola og 6-årige Jens Marinus fra Bostrup ved Jebjerg glade for at komme på biblioteket i Skive.

De legede og læste bøger, og deres mor beskriver endda, hvordan det ikke var til at få dem med hjem igen.

- Jeg skulle rykke og hive i dem, og det var faktisk en kamp, hver gang vi skulle hjem, siger Alice Maria Rasmussen.

Men sådan er det slet ikke længere.

Opførslen fra unge indvandrere på børnebiblioteket har gjort, at Sofie Viola og Jens Marinus ikke længere har lyst til at komme på biblioteket.

- Nu vil de helst blive i bilen, hvis jeg skal ind og aflevere bøger, og går de en sjælden gang med ind, spørger de hurtigt, om vi ikke skal hjem igen, siger Alice Maria Rasmussen.

Børnene er simpelthen blevet bange for de unge uromagere, der ifølge Alice Maria Rasmussen opfører sig respektløst og råber af alle.

Omkring juletid oplevede Alice Maria Rasmussen igen, hvordan hendes børn ikke kunne få lov til at være i fred.

- Der er blandt andet et skib på børnebiblioteket, og det var kun de her udlændinge, der måtte lege i det. De kastede ting efter mine børn, og de løb truende hen mod dem. Det var dråben for mig, og nu kommer vi her ikke længere, siger Alice Maria Rasmussen.

Mandag aften måtte en borger fra Spøttrup tilkalde politiet på grund af uro på biblioteket. Og Skive Bibliotek er bekendt med de store problemer, der er med unge flygtninge og indvandrere, der skaber utryghed på biblioteket.

Alice Maria Rasmussen håber, der snart sker noget, for hun har svært ved at acceptere, at det er en gruppe unge ballademagere, der skal bestemme tingenes gang.

- Jeg ved, at der er andre familier end vores, der nu har valgt biblioteket fra, og jeg synes ikke, det er i orden, at vi skal være tvunget til det. Biblioteket burde være et sted, hvor man som borger kan opholde sig i fred og ro uden at føle sig truet. Jeg og mine børn ville i hvert fald meget gerne komme her, hvis der var normale forhold, siger Alice Maria Rasmussen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland