Gå til hovedindhold
Debat

Fattigdommen stiger

05-12-2018 KL. 11:21
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det er skræmmende at vide, at 64.500 børn lever i fattigdom i Danmark, og frygteligt er det at vide, at det er en stigning på 12.000 flere i løbet af 2017.

Det er simpelthen så trist. Samtidig med det, så har vi en minister, der ikke mener, at det er et problem, for som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger, så kan man jo bare kan finde et arbejde.

Det er, når der kommer udtalelser som denne, at man tænker, at der er langt fra osteklokken ovre på Christiansborg og ud i den virkelighed, »vi andre færdes i«.

Man kunne ønske sig, at det bare var så simpelt, men det er det ganske simpelt ikke.

Ofte har familierne flere problemer end blot arbejdsløshed. Der kan også være tale om udfordringer, som er fysiske, psykiske, sociale udfordringer eller måske en arbejdsulykke, som har »væltet« økonomien og for den sags skyld troen på fremtiden!

Det skal kunne betale sig at arbejde, som statsministeren ofte siger. Det er jeg helt enig i, men jeg mener også, at vi skal se at få ændret »vores sociale ydelsessystem« - det er altså gået for vidt. Og det skal vi i fremtiden gøre bedre. For vi skal passe på hinanden, vores børn og vores fællesskab.

Mette Nielsen (S),

folketingskandidat

i Vestjyllands Storkreds,

Kirke Alle 1,

9500 Hobro

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Lokalt

Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive

Kultur

Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande« Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande«

112

Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland