Jo, der sker en masse i Skive!

Udgivet:09. august 2022, 13.49

Læsetid:2 minutter

1 år siden

»Hver weekend har sin egen festival« lød en sigende overskrift i lørdagsavisen.

Anledningen var, at der er fuld tryk på Skiveegnens kulturliv her i august.

I den forgangne weekend nød 1700 gæster koncerter med blandt andet Poul Krebs og Lars Lilholt til Resenlund Open Air, ligesom årets Jenle-fest trak hundreder til digterhjemmet ved Astrup Vig

I næste weekend er det tid til den årlige sommerfest på Fur Bryghus, og weekenden efter er der linet op til den store Engage West-festival på Skive Kaserne.

Og så rundes august ellers af med Sommerfestival i KulturCenter Skives gårdhave.

Det pudsige er, at man på de sociale medier til stadighed kan møde skibonitter, der aflirer den faste vending »Der sker jo aldrig noget i Skive«.

At Skive Festival samlede 10.000 til flere dages musikfest på Strandtangen i juni, eller at den tidligere amerikanske præsident Barack Obama kiggede forbi efterfølgende, gør ingen forskel for brokhoveder og fejlfindere, som hænger fast i den samme kedelige rille om hjembyens mangler.

Den slags typer finder man også i andre, og langt større, byer. I Odense har man i årevis haft en fast vending, som udtrykker en forventning om, at store planer ikke lykkes i H. C. Andersens hjemby, og at Aarhus og København løber med det hele. »Der går O’ense i den«, lød det i mange år i den fynske hovedstad.

Den slags komplekser er der ingen grund til i Skive. Med det rige udbud af kulturoplevelser - lige fra Skivemødet til Den Kongelige Ballets optræden på Resenlund - så har Skive mere at byde på end større byer og kommuner.

Når man sammenligner arrangementskalenderne, ser det grangiveligt ud til, at Skive har indtaget kulturlivets gule førertrøje i Nordvestjylland foran Holstebro, der jo har sloganet »Kulturen til forskel«.

Førerpositionen understreges af, at man selv i Skive Kommunes mindre byer er helt frem i skoene.

I Glyngøre er de frivillige eksempelvis i den kommende weekend atter klar til at arrangere havnefest, kun et par uger efter at man stablede en kæmpe fejring af Jonas Vingegaard på benene.

Det må man tage hatten af for. Så lad venligst være med at sige, at der ikke sker noget i Skive eller Skive Kommune. For det passer jo ikke. Der sker en hel masse. Hele tiden.

P.A.