Gå til hovedindhold
Debat

Fejlplacering af kommunal fartmåler?

29-07-2020 KL. 10:01
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Når jeg med bestemthed ved, at der er eksempler på, at kommunens borgere har svært ved at få én af de fartmåler, som kommunen råder, over placeret på virkelige farlige strækninger inden for det kommunale vejnet, så skriger det til himlen, at formanden for Kybehuse sommerhusgrundejerforening kan få en sådan fartmåler sat op på en kort strækning af Kybehuse, med påstand om, at der til tider køres meget stærkt.

Det er en privat fællesvej, hvor sommerhus-grundejerne valgte at etablere nogle bump for år tilbage. Udformet efter reglerne?

Samtidig er der 80 procent af året en meget misligholdt vej. Kun lige når der er mest pres på grundejernes besøg i deres sommerhuse, sker der noget ekstraordinært vedligehold af denne vej. Ja, der er endda en enkelt grundejer, der i flere år har gravet ekstra huller ved et af de bump, der er på vejen. Måske bare for at genere de kørende ekstra meget? Er der nu nogen der tænker; hvad med trafiksikkerhed?

Den påståede høje hastighed foregår, efter formandens antagelse, indenfor den strækning der er »begjort« med de omtalte bump. Der er opsat anbefalingsskilte - max. 30 km - på denne strækning. Jeg vil tro, at når deres undersøgelse er slut, så vil der formentlig komme et nyt skilt op, der kun vil anbefale 20 km. For sådan en anbefaling vil være den bedste anbefaling på denne vej 80 procent af et år.

Den kloge, narre den mindre kloge. Det skal absolut ikke komme grundejerne i dette sommerhusområde til skade, at de direkte har modtaget kr. 170.000 kr. fra kommunekassen, hvorved den enkelte grundejer så slap for denne udgift. For bl.a. disse penge blev der opført badebro og legeplads som offentligheden, modsat før, måtte benytte, men resultatet ser ud til at ende med, at det egentlig kun er sommerhus grundejerne, der benytter sig af disse offentligt støttede faciliteter. Og med dette resultat mener jeg slet ikke, at alle disse penge skulle have været bevilget.

Dette er absolut kun en kritik af Skive Kommunes politiker/embedsmænd, hvor enkelte af dem havde fået beskeden om, at gøre noget ved denne, for mig tåbelige beslutning, men intet foretog de sig. For selvfølgelig skal der på mange måder henvises/skiltes til et sådant offentligt område. Både for de lokale, men sandelig også for turisterne. Sikken en trafik, der så ville have været på Kybehuse.

Sluttelig, hvis nogen skulle køre for stærkt på Kybehuse, hvad jeg ikke tror, så må det være medlemmer af sommerhusgrundejerforeningen. Vi, der bor der permanent, vælger ofte alternative veje, ikke mindst for bilernes skyld.

Kommunen har forklaret mig, at det er kommunen, der skal medvirke til at sikre, at Kybehuse er indrettet teknisk forsvarligt, at vejen er i god og forsvarlig stand i forhold til færdslen på vejen.

Lad os så håbe, med det løfte, at kommunen vil leve op til dette, men jeg tvivler.

Erik Mortensen,

Kybehuse 153,

7870 Roslev

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland