Gå til hovedindhold
Lokalt

Fem sæler skudt: Sælproblemerne i Karup Å er løst

11-09-2018 KL. 18:13
Empty

To skudte sæler fra Karup Å i poser. Der er nu skudt fem sæler i Karup Å siden sommer, og Villy Andersen fra Kjeldbjerg mener, at problemet foreløbigt er løst.
Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Den 31. august fik jæger Villy Andersen fra Kjeldbjerg besked om, at der var set en sæl lidt før Vridsted Bro i Karup Å.

Villy Andersen tog af sted, og han ventede på sælen i to timer, inden den dukkede op.

- Den havde gemt sig inde ved bredden, men pludselig kom den frem, og jeg så skuddet gå gennem hovedet af den, siger Villy Andersen.

Det er den femte sæl, der er blevet skudt i Karup Å, siden miljømyndighederne i sommer gav tilladelse til at skyde syv sæler.

Og ifølge Villy Andersen er problemet nu så godt som løst.

- Der er et par stykker, som engang imellem truer med at gå op i åen ved Træbro, men i vores område har vi ikke flere sæler i Karup Å lige nu. Det var den sidste, jeg skød, siger Villy Andersen.

Miljøstyrelsen har i løbet af de seneste uger givet tilladelse til, at der må skydes yderligere fem sæler i Karup Å, så jægerne nu har en kvote på i alt seks sæler.

Men dem får Villy Andersen og de andre jægere altså ikke brug for lige nu.

Den sæl, som Villy Andersen skød, er sendt til undersøgelse hos DTU på Sjælland, og så forventer Villy Andersen, at han får sælen tilbage igen på et tidspunkt.

- Jeg kan godt bruge det fine skind, og det vil da være synd, hvis det ikke blev brugt. Så jeg forventer at se den igen, lyder det fra Villy Andersen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland