Gå til hovedindhold
Lokalt

Fik fjerdeflest stemmer på landsplan: Støjberg i storsejr over Kristian Jensen

06-06-2019 KL. 22:55
Empty

Inger Støjberg ved valgfesten hos Venstre i Landstingssalen på Christiansborg. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Inger Støjberg vandt en storsejr over Venstres næstformand, Kristian Jensen, i de to Venstre- politikeres kamp om at få flest personlige stemmer i Vestjyllands Storkreds.

Støjberg fik 28.420 personlige stemmer – det højeste antal personlige stemmer nogensinde i storkredsen. Kristian Jensen fik kun 10.759.

Om det høje antal personlige stemmer siger Inger Støjberg:

- Det er et rigtig godt valg for mig, som jeg er utrolig tilfreds med. Jeg vil prøve at forvalte de mange vælgeres tillid, så godt jeg kan.

Inger Støjberg mener, at DF-tilbagegangen, som hun kalder ”ærgerlig” kan have medvirket til, at hun har fået en del tidligere DF-vælgere. Hun mener ikke, at det er aktuelt at se på stemmetallene i forhold til formandsposten i Venstre.

- Vi står ikke foran et formandsskifte i Venstre, så det er ikke en aktuel diskussion, siger hun.

Også ved valget i 2015 var Inger Støjberg mere populær end Kristian Jensen blandt Venstres vælgere, men forskellen er blevet langt mere markant ved dette valg. Valgforskere peger allerede på, at Kristian Jensens dårlige valg vil blive noteret i Venstre og kan skade hans fremtidige formandschancer.

Inger Støjbergs mange stemmer indbragte hende en fjerdeplads over de politikere, der fik flest stemmer i Danmark.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland