Kultur

Finanslov sender millioner til Jenle

En af Skiveegnens største attraktioner, Nanna og Jeppe Aakjærs hjem i Salling, Jenle, er kommet med i næste års finanslov.

Parterne bag finansloven har sat fem millioner kroner af til istandsættelse af Jenle.

- Vi er virkelig glade over, at man nu har fundet fem millioner kroner til at sætte Jenle i stand. Det trænger Jenle meget til, siger Karen Margrethe Rasmussen, Jebjerg, formand for Aakjærselskabet, der står for driften af Jenle som museum og kulturinstitution.

- Denne bevilling er et vigtigt første skridt, når det gælder afklaringen af Jenles fremtid, siger Skive Kommunes borgmester Peder Christian Kirkegaard (V), Hald.

Skive Kommune skal måske overtage ejerskabet af Jenle fra Naturstyrelsen. I givet fald skal der meget gerne følge statspenge med til driften af Jenle - gerne på samme måde, som et andet forfatterhjem, Karen Blixens Rungstedlund, er på finansloven.

Også på gymnasierne vækker den nye finanslovsaftale glæde, idet næsten to milioner årligt er på vej til gymnasierne i Skive.

- Det betyder rigtig meget. Vi har på gymnasierne været underlagt massive besparelser, og det er utroligt dejligt, at der nu bliver tilbageført nogle af de penge, der tidligere er sparet området. Nu handler det om at bruge de penge klogt, så de kommer eleverne til gavn, siger Lars Erik Nielsen, rektor for Skive Gymnasium, der står til at få lige godt 1 million kroner.

Lokalt side 3

Arkivfoto