Gå til hovedindhold
Erhverv

Fjerkræslagteri ramt af salmonella: Tilbagekalder kyllingekød

04-12-2019 KL. 09:35
Empty

Fjerkræslagteriet HKScan har fundet salmonella i virksomhedens egen test af et enkelt parti kyllingefars. Arkivfoto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Hvis du har købt hakket kyllingekød med 7 til 10 procent fedt og pakket i 450 grams bakker, så kan det være en god idé lige at tjekke datoerne.

Hvis produktionsdato er 26.11.2019, holdbarhedsdato er 04.12.2019, lot nr. er 04.12.2019, så bør du tjekke, om det er et produkt, du bør levere pakken tilbage til butikken, hvor du har købt det, i stedet for at spise det.

Produktet er fra et parti, hvor en pakke i sidste af tre af virksomhedens egne test viste sig at være inficeret med salmonella.

Det er fjerkræslagteriet HKScan ved Vinderup, som nu kalder produktet tilbage, efter det er solgt til REMA1000-butikker i hele landet.

Og hvis produktet ikke er tilstrækkelig opvarmet eller gennemstegt, når du spiser det, så er der en øget risiko for smitte med salmonella. Og det kan give symptomer som kvalme, diarré, mavesmerter, feber og opkast.

Fra HKScan fortæller administrerende direktør Jukka Nikkinen til Skive Folkeblad, at der sammenlagt er tale om en mængde på cirka 1000 kilo kød, der kaldes tilbage. Virksomheden, som har produktion ved Vinderup og salgskontor i Højbjerg ved Aarhus, er i gang med at kalde produktet tilbage og arbejder i processen sammen med Fødevarestyrelsen, som lovgivningen inden for området foreskriver.

Jukka Nikkinen fortæller, at der er taget en lang række andre prøver, men at det udelukkende er i den ene portion, der er fundet salmonella. Sammenlagt bliver der i døgnet slagtet 400.000 kyllinger på fjerkræslagteriet, der er placeret i industriområdet på Tværmosevej, få kilometer uden for Vinderup.

Han fortæller også, at produktionen blev standset omgående, da testen viste sig at være positiv, og at alt blev gjort rent samt desinficeret.

- Vi laver altid tre test på pakkerne, og det var først i den tredje test, at prøven viste sig at være positiv, altså at der var salmonella i pakken, siger Jukka Nikkinen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland