Gå til hovedindhold
Lokalt

Flere boligkøbere på jagt efter huse på Skive-egnen: Huspriserne er steget

12-01-2018 KL. 19:46
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I løbet af 2017 steg den gennemsnitlige pris på et parcelhus eller rækkehus i Skive Kommune med 5,5 procent.

Det viser en opgørelse, som Boligsiden.dk har lavet med udgangspunkt i salg i fjerde kvartal de to år.

I Viborg Kommune gik det endnu bedre for sælgerne. Her steg gennemsnitsprisen med 7,4, og i lokalområdet blev Morsø Kommune højdespringer med 13,6 procent, mens priserne i Holstebro Kommune i løbet af 2017 steg med 1,8 procent. På landsplan steg gennemsnitsprisen på et hus med 4,2 procent ifølge Boligsiden.dk’s regnestykke.

Boligsiden.dk har også set på udbuddet af ejendomme til salg fordelt på regioner. Her viser tallene, at der i december sidste år var 3,4 procent færre parcel- og rækkehuse til salg i forhold til årets begyndelse. Det burde alt andet lige betyde, at salget af boliger er gået op, så udbuddet er faldet.

De 5,5 procent, Boligsiden har beregnet på basis af kvadratmeterpriser (fraregnet ekstremer), kan ikke umiddelbart genkendes i praksis. Med hensyn til prisniveauet for en bolig i Skive by er et par ejendomsmægleres vurdering, at priserne i 2017 svarede til priserne i 2016.

- Prisniveauet i Skive by er det samme som for et år siden. Og sidste år var vores salg det samme som året før, oplyser ejendomsmægler Poul Erik Handberg, EDC i Skive.

Nybolig i Skive havde fremgang i antallet af solgte boliger hen over 2017. Virksomheden solgte sidste år 104 boliger - inklusiv sommerhuse.

- 2017 var meget fin for os. Med hensyn til prisniveauet var det som året før, oplyser Morten Andersen, ejendomsmægler hos Nybolig i Skive.

Med i de 104 solgte huse er sommerhuse. Salget af sommerhuse fik en opkvikker sidste år på grund af nye regler om lån til sommerhuse. De gør, at det er muligt at låne mere hos kreditforeninger til køb af sommerhus. Desuden er der en generel fremgang, som giver folk mod på at købe et sommerhus.

Ejendomsmægler Anna Vestergaard, EDC Poulsen & Vester i Oddense, melder også om et godt 2017 med salg på den gode side af middel. Hun kan heller ikke umiddelbart sætte et ryk på 5,5 procent på.

- Priserne på huse har fundet et fornuftigt leje. Vi ser flere købere, herunder nye købere, i marken, fortæller Anna Vestergaard.

- Opsvinget begyndte i de store byer med stigende priser, mange salg og deraf faldende udbud. Vi kan se nu, at de store markeders karakteristika har spredt sig til de fleste dele af landet. Priserne og antallet af salg stiger i alle regioner, mens salgstiden og udbuddet falder. Det er kendetegn, der vidner om et samlet boligmarked i vækst, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Liggetiden for et hus i Skive Kommune faldt ifølge Boligsiden.dk sidste år med 11,8 procent. Ifølge opgørelsen var den gennemsnitlige liggetid hos en ejendomsmægler i Skive Kommune 203 dage. I Viborg Kommune var den 186 dage og i Holstebro 199 dage.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland