Erhverv

Flere handler ved døren: Holger og konen slipper for at gå ind i butikken

Om corona på sigt ændrer vores vaner, kan kun tiden vise.

Men på rekordtid er meget forandret, og noget sparker døren ind til nye muligheder.

I detailhandlen tilbyder stadig flere butikker onlinesalg suppleret med hjemmelevering eller afhentning ved døren. Og det gælder både mindre købmandsbutikker, supermarkeder og varehuse.

I Skive er Føtex er en af de dagligvarebutikker, som tilbyder køb online og hent ved døren-salg.

Holger Dyrberg og hans hustru er nogle af dem, som benytter sig af den måde at handle på, for hos Føtex Skive er det blot to måneder siden, det nye koncept blev rullet ud.

- Vi har brugt det et par gange. Vi bruger det på grund af corona, men det er jo så nemt og hurtigt, siger Holger Dyrberg fra Halskov.

Da Skive Folkeblad besøger Føtex’ parkeringskælder, hvor de på nettet bestilte varer udleveres til kunderne, er Holger Dyrberg inde for at afhente dagens onlinekøb.

Medarbejder Nikolaj Hedegaard Skytte er manden, som sørger for, at de rigtige varer i den rette mængde bliver udleveret til den pågældende kunde.

Holger Dyrberg er i bil, og han kan trygt blive siddende ved rattet, mens Nikolaj Hedegaard Skytte kører varerne frem og forsigtigt stiller dem ind bagi bilen.

- Vi er kommet til at handle mere og mere online, selvom vi er oppe i alderen. Det er langsomt blevet noget, vi gør mere og mere, og det er ikke kun på grund af corona. Men det er da nemt bare at køre ind i køen, og så kommer varerne ind i bilen, uden at jeg skal gøre noget. Vi har brugt det den seneste måneder, men vores datter og svigersøn benytter det meget. Han arbejder i Branden, og de bor i Højslev, så han kommer næsten forbi her på vej hjem fra arbejde. Det sparer tid, det kan godt være, det er kommet for at blive, siger Holger Dyrberg.

Da Nikolaj Hedegaard Skytte har stillet sidste pose ind i bilen, smiler Holger Dyrberg og siger:

- Det hele bliver pakket og stillet ind i bilen. Jeg skal slet ikke selv gøre noget andet end at køre bilen herind. Så kan jeg bare sidde her roligt og vente, mens varerne bliver sat ind i bilen. Og konen har bestilt og betalt det hele på forhånd. Det kan ikke være nemmere.

Martin Holmgaard er salgschef i Føtex’ foodafdeling, og han fortæller, at varehuset har to måneders erfaring med, at kunderne kan købe online og hente ved døren. Det er for det lokale varehus som for en række andre dagligvarebutikker en ny måde at betjene kunder på.

Hos Føtex i Skive har det længe været planlagt, at Køb & Hent skulle blive en del af hverdagen. Men på grund af coronapandemien er konceptet tidligere end oprindeligt planlagt blevet en naturlig del af arbejdet for de medarbejdere, som har fået opgaven. Og ifølge salgschefen har kunderne taget godt imod muligheden for at handle uden nødvendigvis at bevæge sig ud af bilen og ind i butikken:

- Kunderne bestiller varer indtil klokken 10, og så henter de om eftermiddagen samme dag. Vi begyndte midt i november, og folk har taget rigtig, rigtig godt imod det. Faktisk har vi haft en meget bedre opstart, end vi overhovedet havde forventet. Det bliver mere og mere populært, det er der slet ingen tvivl om. I betragtning af, at vi kun har været i gang to måneder er det vanvittigt, hvor meget kunderne benytter det. Dagligt har vi typisk mellem 50 og 70 kunder, som benytter det, siger Martin Holmgaard.

Ofte har han fem medarbejdere på opgaven at pakke varerne i butikken og en til at udlevere fra kølerum og de øvrige kvadratmeter i kælderen. Og ifølge salgschefen er det et bredt udvalg af kunderne, som benytter sig af Køb & Hent;

- Det er både yngre og ældre. Her kommer også folk, som kører på cykel, motorcykel eller bare er gående.

Joan Laurberg

joan@skivefolkeblad.dk

»Vi bruger det på grund af corona«, siger Holger Dyrberg fra Halskov. Sammen med sin hustru er han glad for at handle uden at skulle ud af bilen. Nikolaj Hedegaard Skytte, Føtex, står for udlevering af pakker til onlinekunderne. Foto: Steen Don
Nikolaj Hedegaard Skytte, Føtex, bærer de bestilte varer helt ud i kundens bil. Corona har på flere måder ændret vores vaner. Stadig flere mindre købmandsbutikker, brugser, supermarkeder og varehuse tilbyder salg online og afhentning ved døren. Foto: Steen Don
»Det er både yngre og ældre. Her kommer også folk, som kører på cykel, motorcykel eller bare er gående,« fortæller Martin Holmgaard, salgschef hos Føtex. Foto: Steen Don