Gå til hovedindhold
Lokalt

Flere lokale kirker klar med konfirmationsdatoer

25-03-2020 KL. 09:40
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

OBS: Der havde desværre indsneget sig en forkert dato, mens en anden var glemt i opgørelsen over konfirmationsdatoer i Nordsalling, da vi skrev om dem i første udgave af denne artikel. I Glyngøre finder konfirmationerne således sted den 13.juni. I Sæby, som ikke var med i første omgang, finde de sted den 20.juni. Det er nu rettet i teksten.
 

De nye konfirmationsdatoer i Nordssalling er også meldt ud, efter at alle forårets konfirmationer på grund af coronakrisen er blevet udskudt til efter pinse.

Konfirmationerne er foreløbig udsat til 13. juni i Vile og Glyngøre og den 20. juni i Sæby,  mens konfirmationerne i Harrevig Pastorat ligger efter sommerferien:

Roslev Kirke: lørdag den 29. august og lørdag den 5. september.

Hjerk Kirke: lørdag den 15. august.

Durup Kirke: lørdag den 22. august og lørdag den 5. september.

Nautrup og Tøndering Kirker: søndag den 23. august.

Om baggrunden for at lægge konfirmationerne i Glyngøre og Vile i juni, forklarer provst Susan Aaen, Glyngøre:

- Det er svært ikke at blive grebet af den stemning, konfirmanderne er i lige nu. De har mindst i et år set frem til deres store dag. Og det samme har deres familier. Og med ét blev dagen udsat på ubestemt tid. Det er ikke én af de usikkerheder, vi kalkulerer med. Men i år blev det sådan, siger hun.

- Når jeg valgte at lægge konfirmationerne før sommerferien, så er det i et lønligt håb om, at den lange, lyse sommerdag må gøre det muligt at holde gudstjeneste og fest. Og et håb om snart at få noget fælles at glæde os over, når vi forhåbentlig kan få lov til at mødes igen ansigt til ansigt. Selvfølgelig er der en risiko for, at datoerne må udsættes igen. Men lige nu ser jeg med forventning frem til 13. og 20. juni i Glyngøre, Sæby og Vile kirker, fortsætter hun.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland