Gå til hovedindhold
Lokalt

Flot hubertusjagt: Ryttere indtog Hjerl Hede i rødt og hvidt

25-08-2019 KL. 13:37
Empty

Foto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Jagthornene gjaldede søndag over Hjerl Hede, da årets hubertusjagt fandt sted.

Klædt i rødt og hvidt og med Flyndersø som baggrund i strålende solskin var det et imponerende syn at se, hest og rytter komme galoperende over heden og springe over tykke træstammer og opsatte forhindringer.

Deltagerne på Hjerlhede-jagten kunne ikke have ønsket sig bedre forhold til årets jagtridning, der fandt sted ved Hjerl Hede og Flyndersø.

18 ekvipager - fælles betegnelse for hest og rytter - deltog i hubertusjagten søndag, og 28 ekvipager var med i begynderjagten om lørdagen.

For en flad 50’er kunne hesteglade folk deltage i jagtridningen - bare de havde en rød trøje og hvide bukser på.

De fleste af deltagerne kommer fra lokalområdet, en håndfuld fra Salling, mens den rytter, der har kørt længst for at være med, har taget turen fra Sæby.

En gruppe frivillige har brugt omkring en uge på at gøre klar til jagtridningen.

En af dem er Ida Nordestgaard fra Sevel, som søndag selv deltog i hubertusjagten på sin Oldenborg. Hesten havde dog ikke prøvet at springe før, så Ida Nordestgaards rolle var at ride bagerst og sørge for at få alle med i gennem ruten.

- Det er gået fantastisk. Vejret har i den grad været med os, og hestene har sprunget godt, så vi har ikke haft de store udfordringer, fortæller Ida Nordestgaard.

Det er tredje år i træk, at jagtridningen har start ved Hjerl Hede. Tidligere har starten fundet sted ved Flyndersø Camping og Snævringen ved Flyndersø. 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland