Gå til hovedindhold
Lokalt

Flot syn: Regnbuen blev tændt i mørket

24-01-2020 KL. 19:08
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

 

Fredag eftermiddag blev en regnbue over Skive Å tændt.

Det skete, da Skive Kommune holdt åbningsfest for den første etape af Big Blue Skive-projektet Banestien.

I den indgår blandt andet en modernisering af den gamle jernbanebro over Skive Å ved Søndercentret.

Den er ikke bare blevet sat flot i stand, så man kan opholde sig på den og nyde udsigten over Skive Å. Den er også blevet forsynet med et lysanlæg, der kan oplyse broen i alle regnbuens farver.

Åbningen blev et tilløbsstykke. Adskillige hundrede mennesker tog godt imod den flotte nyskabelse, som bare blev flottere, eftersom mørket faldt på.

Skive Kommunes borgmester Peder Christian Kirkegaard (V) tændte regnbue-lyset.

Spar Vest Fonden iværksatte i 2015 visionen om Big Blue Skive, der retter sig mod udvikling af Skive by ved å og fjord. Fonden betalte den internationalt anerkendte tegnestue Bjarke Ingels Group for at udarbejde visionen og gav den som gave til Skive Kommune. Spar Vest Fonden bidrager også med 10 millioner kroner til etablering af Banestien mellem Østerbro og Skive Havn.

Ud over de 10 millioner kroner fra Spar Vest Fonden har Skive Byråd sat 30 millioner kroner af til udvikling af Big Blue Skive de kommende år

Om kort tid tager man fat på næste etape af Banestien - mellem Jernbanebroen og Skive Stadion.

- I slutningen af året og i 2021 kommer turen så tilområdet omkring Stadion, hvor fi skal have lavet det, vi kalder Skive Idræts- og Kulturpark. Det er dejligt at se, hvor meget der sker omkring åen og arealerne langs åen. Jeg hører ofte gæster og besøgende i Skive give udtryk for stor glæde og overraskelse over de mange smukke områder, vi har her midt i byen. Jeg håber, at det også kan være med til, at vi i endnu højere grad fyldes med glæde og stolthed hvor dejlig en by og egn, vi bor i - og at vi fortæller det til andre, sagde Peder Christian Kirkegaard, inden han tændte regnbuen.

 

 

 

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland