Debat

Flotte intentioner - ingen handling

Jeg var torsdag aften til møde på Skive Rådhus, hvor kommunaldirektøren og de forskellige forvaltningsdirektører fortalte om kommunen. Vi fik flere gange at vide, at det gik godt i Skive Kommune.

Vi har i lang tid haft faldende antal arbejdspladser og faldende befolkningstal. Samtidig var dagens avis fuld af personer fra ældreplejen, som var udsat for så dårlige arbejdsforhold, at de gik ned med stress. Det kunne jeg så ikke undlade at bringe på bane.

De svar, jeg fik, var det, vi i den private sektor ville kalde bortforklaringer. Vi fik forklaret, at det var infrastrukturen, der var skyld i, at vi havde faldende antal arbejdspladser, med andre ord når vi ikke havde en motorvej, så flyttede virksomhederne fra kommunen og nye ville ikke flytte hertil.

De dårlige arbejdsforhold i ældreplejen skyldes en omstrukturering. Nu har jeg over lang tid og flere gange i denne avis gjort opmærksom på, at der var for få hænder i ældreplejen og man skulle stoppe nedskæringerne.

Omstruktureringen er således kun med til at forværre arbejdsmiljøet og samtidig gøre det meget svært eller umuligt at skabe et godt arbejdsmiljø, idet flere ældrecentre nu kun har en ansvarlig leder til rådighed to timer om ugen. Hvis der ikke er tid til samtaler med medarbejderne, så skaber det alene et dårlig arbejdsmiljø, det at medarbejderen ikke har indflydelse på egen arbejdssituation er en stressfaktor i sig selv.

Intentioner var der nok af, men målbare målsætninger og handlingsplaner blev ikke omtalt, uden dem sker der ingenting. Det bør nok her understreges, at det må være et politisk ansvar, at man får oprettet klare mål og handlingsplaner. Det er ikke nok med nogle flotte intentioner, det kan vi jo se på arbejdsmiljøet i ældreplejen, hvor der i kommunen overordnet er en masse intentioner om at være en god arbejdsplads.

Vi fik også at vide, at de tilflyttere, der kom til kommunen, hovedsagelig var personer på overførselsindkomst. Det sammenholdt jeg med oplysningerne om projekt »Big Blue Skive 2040«. Nu var der ikke tid til flere spørgsmål, derfor kunne jeg ikke spørge, om det så er de tilflyttere, der er på overførselsindtægt, der skal bo der.

Jeg fatter ikke, at Skive Byråd ikke kan se ud over bygrænsen og handle derefter. Kommunen er placeret midt i hjertet af Limfjorden, beboet af rigtig mange ildsjæle, det gør det til et godt sted, ja lad os bare sige et fantastisk sted, at bo. Jeg er sikker på, at de omliggende kommuner gerne ville bytte en motorvej ud med vores helt unikke placering. Når valget er overstået, så håber jeg Det Konservative Folkeparti sidder talstærkt i byrådet, så vi kan få vendt udviklingen.

Carl Eiler Carlsen,

byrådskandidat (K),

Durupvej 33 B,

Glyngøre,

7870 Roslev