Gå til hovedindhold
Erhverv

Flyselskab sætter Karup på stand by

24-09-2020 KL. 10:01
Empty

Flystelskabet DAT indstiller indtil videre flyvninger mellem Karup og København. DAT-direktør giver EU-kommissær Margrethe Vestager skylden. Foto: DAT

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Flyselskabet DAT har indstillet flyvninger mellem Karup og København - foreløbig frem til den 2. januar næste år.

Desuden reduceres antallet af flyvninger mellem Aalborg og København og mellem Bornholm og København.

Årsagen er meget få passagerer på grund af corona-restriktioner.

- Vi beklager stærkt de gener, som dette vil medføre for vores passagerer. Vi blev lovet en støtte til indenrigsflyvning med tilbagevirkende kraft fra 1. august og agerede efter dette, men vi fik bare en lang – meget lang – næse, siger DAT-direktør Jesper Rungholm.

En støttepakke blev vedtaget af et bredt forlig i juni, men den blev senere underkendt af EU-Kommissionen med Margrethe Vesterager i spidsen. De henviser til, at der ydet almen støtte til alle danske virksomheder og speciel luftfartstøtte til SAS og snart en reduceret støttepakke til flyselskaber begrænset til beskedne 6 millioner kroner pr. selskab for resten af året, oplyser DAT i en pressemeddelelse.

DAT stod oprindeligt til at skulle modtage cirka 7 millioner kroner i august og lidt mindre i september.

Nedskæringerne vil ud over gener for kunder betyde, at endnu en gruppe af medarbejdere vil gå på arbejdsdeling i løbet af kort tid.

- Det er ikke muligt for et lille selskab som DAT at bære disse tab på ruterne og derfor må vi desværre lukke ned til et minimum, mens vi venter på bedre tider. Jeg er ekstremt skuffet over dette forløb og den arrogance, som EU-Kommissionen optræder med overfor yderområderne af Danmark. Åbenbart er Vestjylland eller Bornholm bare ikke særligt vigtige, når man sidder i Bruxelles, vurderer Jesper Rugholm.

Skive Folkeblad bad torsdag morgen Margrethe Vestager om kommentarer til Jesper Rungholms kritik. Det var ikke muligt at få svar inden Folkebladets deadline.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland