Gå til hovedindhold
Sport

Fokus på lokale talenter: FC Midtjylland placerer DBU topcenter i Skive

15-05-2019 KL. 10:25
Empty

På sigt skal 20-25 procent af førsteholdstruppen i SIK gerne bestå af spillere af egen avl. I den henseende er det nye topcenter et naturligt skridt.
Arkivfoto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I marts blev det offentliggjort, at Skive Idræts Klubs amatørafdeling havde valgt at indtræde som en del af FC Midtjyllands klubsamarbejde, hvor omkring 140 klubber fra Midt- og Vestjylland er med.

Og nu er der taget et nyt skridt i det nyetablerede samarbejde. FC Midtjylland har nemlig valgt at placere et DBU topcenter i Skive, hvor de særligt talentfulde U10-U12-spillere på drengesiden samles.

I forvejen har ulvene et topcenter hjemme i Herning samt i Thisted, men nu bliver to altså til tre.

FC Midtjylland stiller selv en overordnet cheftræner til rådighed, som får hovedansvaret, og derudover skal SIK byde ind med tre cheftrænere og tre assistenttrænere til projektet.

Klubber i en radius af 45 kilometer fra Skive kan indstille spillere til FC Midtjylland, som de finder egnede, og de pågældende talenter vil derefter blive sat under lup af ulvene.

Til sidst er et sted mellem 10 og 14 spillere tilbage, som bliver tilbudt en plads på topcentertræningen i Egeris for en periode på et år.

Her vil spillerne modtage ekstratræning - ved siden af træningen i deres egne klubber - én gang om ugen.

Selv om det kun er én gang om ugen, er det vigtigt skridt, mener elitechef i FC Midtjylland, Jonas Bliksted.

- Vi mener ikke, at klubskifter er det rigtige. Det handler om at højne miljøerne, så det har en effekt med ringe i vandet. Den her træning giver de dygtige talenter mulighed for at træne med andre, der er lige så dygtige som dem selv. Det kan de så give tilbage i deres egne klubber til dagligt. Samtidig er der også trænerudvikling i det. Trænerne i de klubber, som har spillerne i det daglige, bliver tilbudt en gratis C-licens. Samtidig får de mulighed for at se træningen, og de kan få programmerne med hjem, som de måske kan lade sig inspirere af, siger Jonas Bliksted til Skive Folkeblad.

Det kan virke kynisk, at man allerede i den alder risikerer at blive valgt fra til et topcenter, men elitechefen understreger, at der vil være et tilbud til alle, der i første omgang blev indstillet.

- Der er ikke nogen, der bliver valgt fra. Der er nogle få, der bliver udvalgt til topcentret, og resten kommer til at blive tilbudt licenstræning, forklarer han.

Den licenstræning vil også komme til at foregå én gang om ugen og vil finde sted i flere af de klubber på Skive-egnen, som også er med i FC Midtjyllands klubsamarbejde.

Dermed er der altså også ekstratræning til de spillere, der ligger lige i slipstrømmen af de allermest talentfulde.

Og netop blandt de næstbedste føler skibonitterne, at der er noget at vinde for det lokale fodboldflagskib.

- Vi ved jo godt, at FC Midtjylland i sidste ende tager de bedste spillere under alle omstændigheder. Nu får vi en chance for at gøre vores næstbedste endnu bedre, hvor vi så kan håbe, at vi kan beholde dem og få noget ud af det. Det går godt i spænd med vores ambition om, at 20-25 procent af førsteholdstruppen i SIK på sigt skal være spillere af egen avl, siger formand for SIK, Peter Svendsen.

Også i FC Midtjylland ser man et stort potentiale med placeringen af et topcenter i Skive.

- Det er blevet i Skive af rigtig mange grunde. Det er en af de største klubber i Jylland med et godt breddefundament. Det er en velfungerende klub med rigtig mange medlemmer - men der er ikke så meget elite-output. Det handler også om at hjælpe den velfunderede breddeklub med at skabe et elitemiljø, og der er et kæmpe potentiale i Skive, siger elitechef i FC Midtjylland Jonas Bliksted og uddyber

- Vi har set, at man kan rykke de bedste, og det kan give afkast - blandt andet i navne som Pione Sisto og Ramus Nissen fra Tjørring og Brande, siger han.

Topcenter-træningen i Skive begynder medio august.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland