Gå til hovedindhold
Lokalt

Folk er vilde med »det kolde gys« i lokal sø

12-01-2018 KL. 14:45
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

 

Med badekåber omkring sig, tasker i hænderne og redskaber til at slå hul på isen er en god håndfuld vinterbadere på vej ned til Birkesø.

Temperaturen er tæt ved frysepunktet, og der skal hamres noget med greben og skovlen, før der går hul på isen.

Men selv om både vinden og vandet kunne få de fleste til at vende om og køre hjem, glæder vinterbaderne sig til at hoppe i vandet.

Nogle giver klart og tydeligt udtryk for det kolde gys, mens andre ikke engang siger et lille »uh«, når de hopper i vandet.

Jane Brøndum fra Stoholm er en af dem, der ikke siger en lyd.

- For mig er det ren velvære. Jeg nyder at sidde i vandet, siger Jane Brøndum.

De fleste i Fjends ved, at der hvert år er nytårsbadning i Birkesø. Begivenheden vokser sig større og større for hvert år, der går.

Men det er nok de færreste der ved, at der har været flere smågrupper, som har badet i søen i flere år.

Men det med de små grupper skulle der laves om på i år, tænkte Jane Brøndum, der også er trivselspilot under Stoholm Borgerforening.

- Jeg har nydt at vinterbade her i Birkesø mange gange, og jeg synes, at det var på tide, at andre i Fjends også kommer til at nyde den her skønne sø om vinteren. Derfor har jeg forsøgt at sætte gang i tingene, siger Jane Brøndum.

Det har Jane Brøndum blandt andet gjort ved at lave flere opdateringer på Facebook, hvor hun har opfordret folk til at tage med. Og det har gjort en tydelig forskel.

Nu samles der hver lørdag formiddag mellem 10 og 20 vinterbadere ved Birkesø.

Kathrine Dresler fra Stoholm er en af dem, der er blevet bidt af vinterbadningen.

- Jeg bliver helt glad i låget af at vinterbade. Jeg er i øjeblikket sygemeldt med stress, men det hjælper på det hele, når jeg har været en tur i det kolde vand, siger Kathrine Dresler.

Også Jakob Repsholt fra Mønsted nyder at komme hver lørdag.

- Jeg har aldrig prøvet at tage stoffer, men jeg kan forestille mig, at det er noget nær den samme følelse, vi får. Det giver i hvert fald en rus, og mere vil have mere, siger Jakob Repsholt.

Louise Nygaard Meissner fra Stoholm tager gerne sine to døtre med. Det er Dina på 11 år og Sara på ni år.

Pigerne skal lige tage sig sammen, inden de hopper i vandet første gang, men både mor og døtre er ikke blege for at tage flere ture i vandet.

- Det er koldt, men det er virkelig dejligt, når man får varmen bagefter. Og jeg får det bare fantastisk, når jeg har gjort det, siger Louise Nygaard Meissner, inden hun tog endnu en svømmetur i det iskolde vand.

Vinterbadesæsonen for denne klub løber frem til 1. april.

Og Jane Brøndum håber, at endnu flere vil være med, inden der er pause. For det handler om at skabe aktiviteter i nærområdet.

- Vi skal bruge de muligheder, vi har. Og vi har mange muligheder i Fjends. Jeg vinterbader også i Skive, og jeg gør gerne en indsats for at få det her op at køre, så andre - og gerne nybegyndere - får mulighed for at have et fast tidspunkt at mødes på, siger Jane Brøndum.

 

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland