Gå til hovedindhold
Ritzau Politik

Folketinget sender hjælp til coronaramte højskoler og aftenskoler

31-03-2020 KL. 16:00
Kulturminister Joy Mogensen (S) inviterer ved et pressemøde på Johan Borups Højskole kultur- og medieordførere til forhandlinger, lørdag den 28. marts 2020. Målet er at finde løsninger på corona-krisens negative effekt på kultur- og medieområdet.. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Regeringen er sammen med Folketingets partier enige om at sikre 141 millioner kroner til hjælp til højskoler, aftenskoler og folkeuniversiteterne, som er ramt af coronakrisen.

Det fortæller kulturminister Joy Mogensen (S).

- De penge kan betyde, at der også er det her særlige fristed for hele Danmark i højskoler, aftenskoler og folkeuniversiteter, når coronakrisen er slut, siger kulturminister Joy Mogensen (S).

Pengene skal gå til at kompensere højskolerne, aftenskolerne og Folkeuniversitet med op til 90 procent af deres tabte deltagerbetaling for perioden 9. marts til 8. juni 2020.

Samtidig er det sikret, at stederne kan opretholde det hidtidige grundtilskud, selv om elevtallet går ned.

Selv om der nu er en aftale om hjælp til folkeoplysning, er der fortsat krav fra partiernes medie- og kulturordførere om, at der bliver fundet meget mere hjælp til kulturlivet.

Et politisk flertal blandt partierne i Folketinget mener, at forhandlingerne på området bør fjernes fra Kulturministeriet og overføres til enten Erhvervsministeriet eller Finansministeriet.

Joy Mogensen siger dog, at det fortsat vil være hende, som står i spidsen for forhandlingerne.

Medie- og kulturordførerne efterspørger blandt andet økonomisk hjælp til medier, som lider under faldende annonceindtægter.

Det forhandlede partierne om mandag, men de politiske forhandlinger faldt på gulvet.

Her gik partierne utilfredse fra et møde, hvor Joy Mogensen ifølge flere kilder foreslog en hjælpepakke på 12,5 millioner kroner til distrikts- og ugeaviser.

Derudover skal ministeren have lagt op til at støtte lokale og regionale medier med 23 millioner kroner.

Partierne ønsker, at der også kommer hjælp til de nationale medier, som også er udfordret af krisen.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Lokalt

Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken« Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken«

112

15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv" 15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv"

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland