Gå til hovedindhold
112

Forældre rystede: 21-årig forlangte seksuelle billeder af drenge for venskab

16-05-2019 KL. 19:45
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Politiet har i den seneste tid fået anmeldelser fra unge drenge, der har fået tilsendt såkaldte »dickpicks« - billeder med seksuelt indhold.

En 21-årig skibonit, der har fungeret som ungdomstræner i Skive IK og vikar på Skivehus Skove og Stoholm Skole, er mistænkt for at stå bag billederne.

Ifølge en far til et af børnene bad den 21-årige om at få billeder af seksuel karakter tilbage.

- Han forklarede dem, at de så var i et kammeratskab. De havde jo tillid til ham, så nogle af drengene gjorde det, fortæller en far.

Faderen har ønsket at være anonym, men hans navn er kendt af redaktionen.

Hans egen søn har modtaget billeder fra den 21-årige - men ikke selv sendt noget tilbage.

- Han modtog to billeder for tre ugers tid siden. Et på Snapchat og et andet på Messenger, fortæller drengens far.

Billederne er væk igen.

- Han har blokeret min søn på Messenger og Snapchat, så vi har ikke billederne længere, fortæller faderen.

Andre forældre fortæller den samme historie. Om en karismatisk ung mand, der vandt drengenes tillid ved blandt andet at invitere dem i biografen, i svømmehallen, give dem penge og - ikke mindst - lukke dem ind i sit fællesskab på de sociale medier, blandt andet Snapchat.

Til gengæld begyndte han så at forlange modydelser i form af pornografiske billeder af drengene. Ellers vankede der trusler om udelukkelse fra Snapchat-fællesskabet, hvor drengene fik højere status, hvis de føjede den 21-åriges ønsker om billeder.

- Han har tilsyneladende en hel fast skabelon, hvor han opbygger drengenes tillid. Det er et spil, der er rystende virkningsfuldt på drengene, fortæller en rystet far til en mindreårig dreng, der har været i den 21-åriges søgelys.

Familien er meget påvirket af sagen, og faren ønsker at være anonym.

Men han opfordrer til at man ikke stirrer sig blind på, at sagen begyndte i Skive IK.

Via de sociale medier har den 21-årige været i kontakt med mange andre. Han har derfor et godt råd til forældre til drenge, der kan have været i kontakt med den 21-årige på den ene eller anden måde.

- I er nødt til at snakke grundigt med jeres drenge. Fortæl dem, at det ikke er dem, der har gjort noget galt. Gå til dem. Ellers fortæller de ingenting, siger han

Sådan var det også for den førstnævnte far.

Familien har først anmeldt sagen til politiet tirsdag, fordi det først lykkedes at få sønnen til at fortælle om episoderne mandag.

- Vi spurgte ham ellers, da vi blev gjort bekendt med sagen fredag aften. Der sagde han nej, men mandag krøb han så til korset og fortalte, at han havde fået to af sådan nogle billeder, fortæller drengens far.

- Han har jo været forvirret over, hvad han skulle stille op med de billeder - og så har han bare holdt det for sig selv imens, tilføjer han.

Drengen går i niende klasse på Skivehus Skole og spiller fodbold i SIK.

Hans far er meget rystet over, at skolen først informerede om situationen onsdag formiddag.

- Det er næsten det værste ved hele situationen. Sådan noget skal jo ikke dysses ned, lyder det.

Han og hustruen fik informationen ad bagveje.

- Jeg forstår ikke, at de ikke meldte noget ud til os, når de fyrede ham fra skolen i slutningen af sidste uge, fortæller drengens far.

- Jeg ved godt, at de ikke kan forhindre, at sådan noget sker - men så kan de tage hånd om det med det samme, tilføjer han.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland