Gå til hovedindhold
Lokalt

Forening klar med modtræk til Paludan-demonstration: "Han skal ties ihjel"

03-04-2019 KL. 20:24
Empty
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Hvis stifteren af det stærkt indvandrings- og islamkritiske parti Stram Kurs, Rasmus Paludan, tropper op for at demonstrere på Dalgas Allé i Skive på søndag, så skal han ikke værdiges nogen opmærksomhed.
 
Det mener talsmanden for foreningen Stop Diskrimination - Skive, Jørgen Kjærside.
 
- Han skal ties ihjel, siger Jørgen Kjærside om Paludan, der i en Facebook-video har varslet, at han søndag vil demonstrere i Skive.
 
Jørgen Kjærside ønsker ikke, at folk tropper op for at tage en konfrontation med manden.
 
- Vi har jo set andre steder, at han står og råber grimme ord ud i forsamlingen for at provokere. Men vi vil så nødig have, at der kommer en masse unge mennesker, som lader sig provokere, så der bliver ballade. Vi vil tage de unge væk fra ham, siger Jørgen Kjærside.
 
Af samme årsag har han et modtræk til demonstrationen i ærmet.
 
- Hvis han kommer herop, arrangerer vi et festligt alternativ - en folkefest, der handler om at komme hinanden ved i stedet for at tage afstand til hinanden. Vi kan jo kalde det "Hjerternes Fest", siger Jørgen Kjærside, der endnu ikke har konkrete planer, men afventer, om Stram Kurs-demonstrationen overhovedet bliver til noget.
 
Folkefesten skal i givet fald arrangeres sammen med en gruppe, der spænder fra SF'ere til radikale og venligboere. Jørgen Kjærside er selv medlem af Enhedslisten og tidligere engageret i det daværendde "Skive For Mangfoldighed".
 
Det har ikke været muligt at få oplyst af politiet, om Rasmus Paludan har fået tilladelse til at gennemføre demonstrationen. 
 
Lignende demontrationer er varslet i Holstebro og Viborg.
Ifølge Jørgen Kjærside er der lignende modtræk mod demonstrationen undervejs i Holstebro, mens demonstrationen i Viborg ifølge Kjærside ser ud til at ikke at blive til noget.
 
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland