Gå til hovedindhold
Lokalt

Formand understreger: Analyse af pauser er ikke en hetz mod sosu’erne

16-10-2019 KL. 11:00
Empty

Preben Andersen har bedt om at få en analyse af omfanget af ikke-overenskomstaftalte pauser i hele Skive Kommunes organisation og ikke kun på plejeområdet. Arkivfoto: Lars Rasborg

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive Kommunes analyse næste år af medarbejderes pauser, som ikke er omfattet af overenskomst, gælder for hele kommunens organisation. Ikke kun på sosu-området.

Det understreger Preben Andersen (DF), byrådspolitiker og ældreudvalgsformand i Skive Kommune, i kølvandet på udmeldinger fra hans byrådskollega, Anders Bøge (SF), og FOA Skives formand, Patrick Olesen, der begge i gårsdagens avis advarer mod at sløjfe de ikke-overenskomstaftalte pauser i den kommunale pleje og omsorg.

Preben Andersen pointerer, at meningen med analysen er at finde ud af omfanget af ikke-aftalte pauser uden for overenskomsterne på samtlige af kommunens områder.

Og resultatet af analysen kan ende med at gå i mange retninger, mener han.

- Man skal ikke tage det som en hetz mod sosu’erne, men som en generel undersøgelse af alle pauser i kommunen for at se, om der er penge at hente, som kan bruges på ekstra varme hænder, siger Preben Andersen.

Målt på mængden af overenskomstaftalte pauser er kommunalt ansatte i gennemsnit 2,8 timer mindre effektive om ugen end privat ansatte, ifølge Preben Andersens regnestykke.

Han understreger, at netop de overenskomstaftalte pauser i kommunerne er med til at retfærdiggøre den lidt lavere løn, som offentligt ansatte har, sammenlignet med det private erhvervsliv.

Og helt grundlæggende har Preben Andersen og DF derfor et ønske om at få undersøgt hele spørgsmålet grundigt om pauserne uden for overenskomsterne, så politikerne derefter kan tage beslutninger på et mere oplyst grundlag.

- Det er for at få det her gjort rigtigt, siger han om baggrunden for analysen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland