Sport

Formanden stopper med øjeblikkelig virkning i BK Limfjord

Artiklen er opdateret med kommentar fra Skive Kommune

Han skulle være stoppet som formand i BK Limfjord med udgangen af oktober. Men blot et par uger før målstregen har Allan Nielsen valgt at trække en streg i sandet og sige stop. Uenighed med den øvrige bestyrelse betyder, at han slutter sit virke i den lokale klub med øjeblikkelig virkning efter mere end 10 år i klubben.

- Personligt er jeg rigtig træt af det. Jeg kunne have valgt at blive siddende de 14 dage, men nu har jeg fået nok. Der har været for meget, siger den afgående formand.

Allan Nielsen mener, at den øvrige bestyrelse ikke prioriterer boksningen nok. Så sent som i sidste weekend stod den på diplomstævne i klubben, men ifølge Allan Nielsen var det kun med lodder og trisser, at den begivenhed blev gennemført i en tid præget af corona.

- Den seneste uge har været præget af bestyrelsens frygt for boksning. Sidste uges afholdelse af diplomstævne ville bestyrelsen aflyse. Det gennemførte vi uden problemer. Nu er det tid til den årlige bokseturnering Hancock-VBC, som i år er reduceret til et endagsstævne. Det skulle have været i Holstebro denne gang, men det kunne Holstebro Bokseklub ikke gøre i den planlagte hal. Derfor kontaktede jeg Skive Kommune og hørte om vi måtte afholde det stævne. Det måtte vi godt. Danmarks Bokseunion og Danmarks Idrætsforbund ønsker at vi gennemfører.

- Det gav jeg bestyrelsen besked på og fortalte, at det bliver afviklet på samme præmisser som sidst, hvilket betyder uden tilskuere, med mundbind og handsker for officials og trænere og social afstand hvor det er muligt - samt smittestop-app downloadet for alle deltagere. Den øvrige bestyrelse ville ikke tillade at vi afholdt dette stævne - kun hvis det blev afholdt i Holstebro. Det var dråben, der fik bægeret til at flyde over, og jeg er nu ikke længere en del af BKL, lyder det fra Allan Nielsen.

Men kan du forstå, hvis bestyrelsen ikke vil risikere, at klubben bliver centrum for et smitteudbrud?

- Det forstår jeg godt, men vi har fået lov af Skive Kommune. Det er uden tilskuere, og det er uden folk fra gaden. Alle restriktioner bliver overholdt, og det er noget, der tilsvarer diplomstævnet i sidste weekend. Det var bare den berømte dråbe, siger Allan Nielsen, som understreger, at flere ting har gået ham på i klubben.

- Jeg har bare fået nok nu. Der har været alt for mange ting, hvor den øvrige bestyrelse har været imod mig eller boksningen eller måske begge dele. Og nu har de også bremset det her, siger han og uddyber.

- Den nuværende bestyrelse er udelukkende sammensat af folk fra motionsafdelingen i BKL, og der var kun mig fra boksning. Det gav en del udfordringer i forhold til at få økonomisk råderum til bokserne, og det pædagogiske og sociale ansvar, jeg ønskede klubben skulle løfte, var der meget lidt forståelse for. Det handler for resten af bestyrelsen udelukkende om motionsdelen og penge på bundlinjen. Naturligvis skal alt i klubben foregå forsvarligt, men vi er en bokseklub med et socialt ansvar, siger Allan Nielsen.

Hos Skive Kommune understreger man over for Skive Folkeblad, at der ikke er tale om, at man har givet Allan Nielsen og BK Limfjord »lov« til at holde stævnet Hancock-VBC.

- Den pågældende medarbejder, Allan har talt med, har henvist til vores pressemeddelelse, hvor vi opfordrer til at lukke ned for aktiviteter. Vi har ikke forbudt stævnet, for det har vi ikke hjemmel til, og vi har ikke tilladt det, siger kulturchef i Skive Kommune, Kent Sørensen.

Det har på nuværende tidspunkt ikke været muligt at få en kommentar fra bestyrelsen i BK Limfjord til sagen.

Allan Nielsen har fået nok og stopper som formand i BK Limfjord. Arkivfoto: Steen Don