Sport

Formstærk Glyngøre-bo får Tour de France-debut til sommer

Det er ikke mange år siden, at Glyngøre-bosatte Jonas Vingegaard cyklede rundt i en zebrastribet uniform hos det Skive-baserede mandskab Team coloQuick.

Siden da er han blevet fuldtidsprofessionel hos storholdet Jumbo-Visma, og især i indeværende sæson har han vist sig fremragende frem på den store scene.

Det er nu blevet belønnet, idet Vingegaard er blevet tildelt hollændernes sidste plads på årets Tour de France-hold.

Det oplyser de på deres hjemmeside.

- Det er jeg selvfølgelig meget glad for. Det er en drøm, der går i opfyldelse for mig. Jeg har altid set Touren i TV, så det er rigtig fedt at blive tildelt en plads på Tour-holdet. Jeg er meget tilfreds med min udvikling, for jeg har helt sikkert forbedret mig meget. Og forhåbentligt kan jeg blive endnu bedre, siger Vingeaard til hjemmesiden.

Vingegaard er udset til at være hjælperytter for Primoz Roglic og Steven Kruijswijk.

- Ved at hjælpe Primoz og Steven kan jeg tage endnu et skridt og lære en masse. Touren er noget andet end Vueltaen, men det vil helt sikkert blive en stor oplevelse igen, siger Vingegaard med henvisning til sin debut i den spansk Grand Tour i fjor.

2021-meritterne for Jonas Vingegaard lyder indtil nu på en etapesejr i World Tour-løbet UAE Tour, ligesom han i slutningen af marts vandt både to etaper og tog den samlede sejr i det italienske løb Coppi e Bartali.

Tidligere i april endte Vingegaard på en samlet andenplads i World Tour-løbet Baskerlandet Rundt, mens han den seneste uges tid har ageret luksushjælper for Roglic i Ardennerklassikerne.

Nu venter dog karrierens foreløbige højdepunkt for Vingegaard, når starten på årets Tour de France går den 26. juni i Brest, inden målet forhåbentligt nås i Paris den 18. juli.

Jonas Vingegaard vandt i februar en etape i World Tour-løbet UAE Tour.