Gå til hovedindhold
Erhverv

Forpagtere overtager selv campingplads: »Den bedste måde at sikre pladsen«

29-05-2020 KL. 11:32
Empty

Betina og Brian Bugge Sørensen foran campingpladsen. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Fur Udviklingsselskab ApS har solgt Fur Camping til Brian og Betina Bugge Sørensen, som dermed bliver ejere af den plads, de har været forpagtere af campingpladsen siden 2010.

Fur Camping eller Råkilde Camping som den tidligere hed, har en snart 60-årig historie.

Pladsen blev oprettet af Åse og Ander Andersen i 1963 på et husmandsted. De drev pladsen indtil midten af 1970’erne, hvor pladsen blev sat til salg.

Det rygtedes og eftersom campingpladsen var blevet en vigtig del af øens turistliv, så frygtedes det, at den skulle blive solgt til en privat, der blot ville lukke den og bruge den som sommerbolig.

Derfor endte det med at staten med kommunens mellemkomst i 1976 købte pladsen. Det skete for at »sikre almene rekreative interesser og bevaring af et stykke særpræget natur.«

Med statens overtagelse var campingpladsen reddet, men den kom samtidig ind i en turbulent periode med skiftende forpagtere, hvoraf nogle kun blev der kort tid, fortæller Knud Peder Jensen, formand for Fur Udviklingsselskab.

Selskabet blev stiftet i begyndelsen af 1990erne med det formål at fremme erhvervs- og turistudviklingen på Fur ved igangsætning og koordinering af erhvervs- og turistprojekter og andre tiltag, der fremmer udviklingen på Fur.

På et borgermøde den i 1996 blev det besluttet, at Fur Udviklingsselskab ApS skulle forpagte campingpladsen af staten for en 20-årig periode. Forpagtningen af campingpladsen krævede mange kræfter og der blev derfor ikke plads til andre aktiviteter i Udviklingsselskabet.

I 2006 købte Udviklingsselskabet campingpladsen af staten og i 2010 begyndte en større renovering af bygningerne og etableringen af en forpagterbolig. Det skete samtidig med at Brian og Betina Bugge Sørensen blev ansat som forpagtere og pladsen omdøbt til Fur Camping.

Da Fur Udviklingsselskab ApS blev etableret skete det gennem tegning af anparter og mange mødte op til den årlige generalforsamling. Men i de senere år har interessen været stærk aftagende, ligesom det har været vanskeligt at finde folk, der var villig til at lade sig opstille til bestyrelsesvalg.

- Derfor nåede Fur Udviklingsselskab til den konklusion, at den bedste måde at sikre, at Fur fortsat har en campingplads, var at sælge den til Brian og Betina. De har gennem 10 år har bevist, at de kan drive pladsen til alles tilfredshed, fastslår Knud Peder Jensen i en pressemeddelelse. tj

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland