Gå til hovedindhold
Lokalt

Forslag: Lærere og pædagoger skal være røgfri fra august 2020

20-01-2019 KL. 07:05
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Ansatte i Skive Kommunes ældrepleje og sundhedssektor har allerede været totalt røgfri i nogle år. Og næste personalegruppe med udsigt til røgfri arbejdsdag bliver de kommunalt ansatte lærere og pædagoger - samt andre voksne, der arbejder med børn og unge under 18 år.

I hvert fald hvis det står til kommunens sundheds- og socialudvalg. Flertallet i udvalget indstiller til byrådet, at der indføres røgfri arbejdsdag på samtlige kommunale arbejdspladser fra 1. januar 2021, men for ansatte, der arbejder med børn og unge, skal det ske allerede fra 1. august 2020, når et nyt skoleår starter.

Røgfri arbejdsdag betyder, at det ikke længere vil være muligt at flexe ud for at ryge uden for matriklen.

Udvalgsformand Niels Ole D. Nielsen (S), der selv er ansat på en skole som SFO-leder, havde personligt gerne set, at røgfri arbejdsdag var indført i hele kommunen allerede fra 1. januar 2020. Men han noterer sig, at der hersker politisk uenighed om vejen mod målet.

- Nogle synes, at 1. januar 2020 var lidt for tidligt. Og det skal det ikke strande på, siger Niels Ole D. Nielsen om indstillingen, der senere skal behandles i byrådet.

lokalt side 19

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland