Gå til hovedindhold
Debat

Forurening er ikke landbruget alene

07-11-2019 KL. 10:37
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Forleden kunne man høre og læse i pressen (omkring 1/8), at Miljøstyrelsen ikke havde styr på, hvor meget urenset spildevand der løb ud i fjorde og vandløb. Endvidere kunne man også læse, at badestrande blev lukket på grund af uhumskheder flød rundt i vandet.

Forleden læste jeg et sted, at Københavns Kommune ugentlig leder 30.000 kubikmeter urenset spildevand ud i Øresund.

Jeg fandt forleden i mine gemmer en avisartikel.

I artiklen oplyser lederen af Skives rensningsanlæg at der i år 2000 blev ledt 80 ton forurenende stoffer hovedparten kvælstof og fosfor ud i Skive Fjord, (mon ikke andre byer har et lignende problem?)

Renseanlægget i Skive rensede i år 2000 over 650000 kubikmeter spildevand heraf kun 200000 kubikmeter spildevand resten grundvand og regnvand (70 procent) dvs. i fugtige perioder virker utætte kloakrør som dræn og i tørre perioder siver urenset spildevand ned i undergrunden.

Yderligere oplyses det at når regnvandsbassinet løber over løber urenset vand direkte ud i fjorden, til yderlig belastning af fjorden.

Jeg er godt klar over at der i den mellemliggende tid er sket forbedringer på området, men jeg tror stadig der er et stykke vej til målet indtil det modsatte er bevist.

Med de store nedbørsmængder der falder i øjeblikket må det give problemer visse steder, kun guderne må vide hvor meget spildevand der urenset løber ud i naturen.

Vi hører aldrig skrivende/talende presse eller Politikere/Greenpeace/ Danmarks Naturfredningsforening eller andre organisationer, omtale ovennævnte.

Det kalder jeg manglende fair play overfor danske bønder.

Vi hører og læser næsten aldrig den skrivende/talende presse og politikere og andre grupper omtale landbrugets positivt.

Lige nogle få tal, som viser landbrugets bidrag til samfundskagen:

Hvis landbruget lukker i morgen:

1. BNP falde 3,3%

2. Staten vil mangle 28 mia. kr. (Svarende til behandling af 1 mil. Gennemsnitlige sygehuspatienter)

3. Vore eksportindtægter falde med 113,8 mia. kr.

4. 125.000 personer vil stå uden arbejde

(kilde L&F delegeretmøde nov. 2018)

Hvor skal pengene så komme fra? Jeg spørger bare.

NB: Ulve: Hvor er dyreværnsforeninger m. mf. der altid snakker dyrevelfærd, ulve angriber får og heste halv til døde, hvis der hos en svineavler finder lidt blod på et griseøre er en vis herre løs.

Bjarne Pedersen,

tidligere bondemand

Hirsevænget 26 Breum

7870 Roslev

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland