Gå til hovedindhold
112

Fra forvaring til otte års fængsel: 29-årig fik nedsat straf i mishandlingssag

25-09-2020 KL. 12:58
Empty

24-årige Christina Egebjerg Jensen viser, hvor og hvordan hun sad alle døgnets vågne timer i huset på Lundøvej. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Fredag middag blev 29-årige Martin Lønborg Nielsen ved Vestre Landsret i Viborg idømt otte års fængsel for voldtægter, vold, røveri, mishandling og frihedsberøvelse af to kvinder på Skiveegnen i perioden fra 2015 til 2019.

Martin Lønborg Nielsen blev kendt skyldig i de samme ting som i byretten i februar, men landsretten mente ikke, at det juridisk kunne forsvares at idømme ham forvaring, som byretten ellers gjorde, da han ikke tidligere er kendt skyldig i lignende kriminalitet.

- Men det var en svær beslutning, og vi håber på, at du ikke gentager den adfærd, du har udvist over for de to kvinder, for så er det helt sikkert, at du ender med en forvaringsdom, lød det fra retsformanden.

Vestre Landsret valgte at hæve erstatningsbeløbet til de to kvinder, så Christina Egebjerg Jensen nu skal have 150.000 kroner af Martin Lønborg Nielsen, mens den anden kvinde skal have 80.000 kroner i erstatning.

Da Martin Lønborg Nielsen fik nedsat sin straf, er det staten, der betaler for sagens omkostninger.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland