Lokalt

Fredagens coronatal: Smittetrykket står i stampe i Skive Kommune

Smittetrykket i Skive Kommune ser ud til at have fundet et stabilt leje. De seneste dage tallet for antal smittede den seneste uge ikke rykket sig. Selvom en ugedag med otte smittede er gledet ud af statistikken, så er der kommet nye klumper af smitte ind. Af de, der blev testet onsdag, var syv smittede, og indtil videre er der et positiv svar på en enkelt af dem, der blev testet torsdag. Skive har altså stadig 31 smittede på en uge og et incidenstal (smittede pr. 100.000) på 67,7 fredag eftermiddag.

Selvom tallene ikke rigtigt ændrer sig for Skive Kommune, så rykker kommunen alligevel den forkerte vej op af den rangliste. Fra en 32. plads torsdag er vi nu rykket til op til plads nummer 35 målt fra kommuner med laveste smittetryk. Til sammenligning ligger Morsø Kommune 30 pladser op ad listen, mens Holstebro og Viborg ligger på henholdsvis plads 16 og 13. Den forringede plads for Skive, skyldes at andre kommuner har været bedre til at få smittetrykket ned.

På landsplan er 773 mennesker testet positiv det seneste døgn. Det er en lille stigning i forhold til dagen før. Der er ikke sket nogen ændring i antal indlagte. Det tal ligger stadig på 745 patienter.

(Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix